Mini pite sa cvjetačom i slaninom

Mini pite sa cvjetačom i slaninom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 9 Prosinac u 00:00 | Ponedjeljak 9 Prosinac u 11:30

Opis

Način pripreme:

1. Za tijesto zagrijte u loncu 375 ml vode. Dodajte maslac i posolite. Ostavite da smjesa zakipi.

2. Uspite u lonac brašno i miješajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete kuglu tijesta, koja se lako odljepljuje od stjenke. Maknite posudu s vatre i posipate naribanim sirom „Grana padano“. Promiješajte i ostavite da se ohladi.

3. Spremite 1/3 tijesta sa strane za kapice od pitica. Preostalo tijesto podijelite na 8 dijelova. Od svake kuglice oblikujte piticu – dno i stjenke. Poredajte pitice po limu koji ima neljepljivi sloj.

4. Tijesto spremljeno sa strane podijelite na 8 dijelova. Razvaljajte svaki komad rukama i oblikujte kapice.

5. Podijelite cvjetaču na krošnjice. Složite ih u lim s neljepljivim slojem. Polijte ih rastopljenim maslacem sa soli i crnim paprom. Po cvjetači raširite kriške slanine. Pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Slaninu izvadite pet minuta ranije da ne izgori.

6. U posudi pomiješajte cvjetaču, sitno sjeckanu slaninu, češnjak i peršin. Podijelite punjenje u pitice. Povrh nadjeva stavite po jedan trokut topljenog sira. Stavite kapicu na svaku piticu i dobro pritisnite prstima rubove da se dobro zatvori. Namažite ih prethodno razmućenim jajetom. Možete ih posuti makovim zrnima, sezamom ili nigerom.  Pecite pitice u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.  

Sastojci

Za tijesto

  • 400 g brašna
  • 375 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 50 g sira „Grana padano”
  • 1 jaje
  • soli po ukusu

Za nadjev

  • 1 glavica cvjetače (oko 700 g)
  • 100 g slanine narezane na trake
  • 8 trokutastih topljenih sireva
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • 20 g maslaca
  • soli i crnog papra po ukusu

Povezani recepti