Mini pite sa cvjetačom i slaninom

Lora Naydenova  dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara. 

Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito  te u lancu restorana Fancy.

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 375 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 50 g sira „Grana padano”
  • 1 jaje
  • soli po ukusu
  • 1 glavica cvjetače (oko 700 g)
  • 100 g slanine narezane na trake
  • 8 trokutastih topljenih sireva
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • 20 g maslaca
  • soli i crnog papra po ukusu

Priprema

  • 1. Za tijesto zagrijte u loncu 375 ml vode. Dodajte maslac i posolite. Ostavite da smjesa zakipi.
  • 2. Uspite u lonac brašno i miješajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete kuglu tijesta, koja se lako odljepljuje od stjenke. Maknite posudu s vatre i posipate naribanim sirom „Grana padano“. Promiješajte i ostavite da se ohladi.
  • 3. Spremite 1/3 tijesta sa strane za kapice od pitica. Preostalo tijesto podijelite na 8 dijelova. Od svake kuglice oblikujte piticu – dno i stjenke. Poredajte pitice po limu koji ima neljepljivi sloj.
  • 4. Tijesto spremljeno sa strane podijelite na 8 dijelova. Razvaljajte svaki komad rukama i oblikujte kapice.
  • 5. Podijelite cvjetaču na krošnjice. Složite ih u lim s neljepljivim slojem. Polijte ih rastopljenim maslacem sa soli i crnim paprom. Po cvjetači raširite kriške slanine. Pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Slaninu izvadite pet minuta ranije da ne izgori.
  • 6. U posudi pomiješajte cvjetaču, sitno sjeckanu slaninu, češnjak i peršin. Podijelite punjenje u pitice. Povrh nadjeva stavite po jedan trokut topljenog sira. Stavite kapicu na svaku piticu i dobro pritisnite prstima rubove da se dobro zatvori. Namažite ih prethodno razmućenim jajetom. Možete ih posuti makovim zrnima, sezamom ili nigerom.  Pecite pitice u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve