Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Za gulaš:
  • 800 g svinjske lopatice
  • 2 luka
  • 1 mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 ml bijelog vina
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica dimljene mljevene paprike
  • 1-2 žlice brašna
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 30 ml maslinovog ulja
  • soli i papra po ukusu
  • Za pire:
  • 600 g krumpira
  • 200 ml mlijeka
  • 1 manji korijen celera
  • 1 korijen pastrnjaka
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 g maslaca
  • 2 mlada luka
  • 4 grančice peršina
  • soli po ukusu
  • Za maslac:
  • 80 g maslaca
  • 1 žličica sjemenki kumina

Priprema

  • 1. Meso narežite na srednje velike kockice. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Naribajte mrkvu. Meso posolite, popaprite i pospite brašnom.
  • 2. Dno običnog ili ekspres-lonca prekrijte maslinovim uljem pa na vrućem ulju pržite kockice mesa dok ravnomjerno ne porumene. Dodajte povrće i 5 ga minuta popržite na jakoj vatri.
  • 3. Zatim umiješajte koncentrat rajčice, dimljenu mljevenu papriku i lovorov list. Ulijte vino i temeljac, posolite ih pa poklopite lonac. Kuhajte ih 15 minuta pod pritiskom ili 40 minuta na štednjaku.
  • 4. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte krupno narezan krumpir, korijen celera, pastrnjak i češanj češnjaka. Kad omekšaju, ocijedite ih i zgnječite u pire. Umiješajte maslac i mlijeko pa promiješajte i pire dosolite po ukusu. Na kraju umiješajte sjeckan mladi luk i peršin.
  • 5. Na umjerenoj vatri zagrijavajte maslac dok ne posmeđi. Ubacite kumin i sklonite ga s vatre.
  • 6. Gulaš poslužite s pireom i maslacem.

Povezani recepti

Vidi sve