Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Za gulaš:
- 800 g svinjske lopatice
- 2 luka
- 1 mrkva
- 2 češnja češnjaka
- 400 ml bijelog vina
- 200 ml pilećeg temeljca
- 1 lovorov list
- 1 žlica dimljene mljevene paprike
- 1-2 žlice brašna
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 30 ml maslinovog ulja
- soli i papra po ukusu
- Za pire:
- 600 g krumpira
- 200 ml mlijeka
- 1 manji korijen celera
- 1 korijen pastrnjaka
- 1 češanj češnjaka
- 20 g maslaca
- 2 mlada luka
- 4 grančice peršina
- soli po ukusu
- Za maslac:
- 80 g maslaca
- 1 žličica sjemenki kumina
Priprema
- 1. Meso narežite na srednje velike kockice. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Naribajte mrkvu. Meso posolite, popaprite i pospite brašnom.
- 2. Dno običnog ili ekspres-lonca prekrijte maslinovim uljem pa na vrućem ulju pržite kockice mesa dok ravnomjerno ne porumene. Dodajte povrće i 5 ga minuta popržite na jakoj vatri.
- 3. Zatim umiješajte koncentrat rajčice, dimljenu mljevenu papriku i lovorov list. Ulijte vino i temeljac, posolite ih pa poklopite lonac. Kuhajte ih 15 minuta pod pritiskom ili 40 minuta na štednjaku.
- 4. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte krupno narezan krumpir, korijen celera, pastrnjak i češanj češnjaka. Kad omekšaju, ocijedite ih i zgnječite u pire. Umiješajte maslac i mlijeko pa promiješajte i pire dosolite po ukusu. Na kraju umiješajte sjeckan mladi luk i peršin.
- 5. Na umjerenoj vatri zagrijavajte maslac dok ne posmeđi. Ubacite kumin i sklonite ga s vatre.
- 6. Gulaš poslužite s pireom i maslacem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère