Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

  1. Mlijeko i sok limuna pomiješajte zajedno. Dodajte riblji umak i ljuti umak. Pomiješajte zajedno i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi, kako bi se formirala mlaćenica.
  2. Polovicu brašna pomiješajte s paprikom, češnjakom, origanom i paprom.
  3. Pile narežite na komade. Začinite sa soli, paprom i uvaljajte u začinjeno brašno.
  4. Zatim, piletinu uronite u mlaćenicu i ostavite da se marinira barem 4 sata. Najbolje preko noći.
  5. Sljedeće, piletinu izvadite iz marinade i uvaljajte u preostalo brašno, koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo i škrobnim brašnom.
  6. Piletinu pržite u više navrata, u loncu s debelim dnom (na temperaturi od otprilike 170C). Izvadite i ostavite na rešetci.

Sastojci

  • 1 cijelo pile
  • 1 l punomasnog mlijeka
  • sok 1 limuna
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 2 žlice ljutog umaka
  • 600 g brašna
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 2 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica papra
  • 50 g škrobnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Ulje za duboko prženje
  • Sol i papar prema ukusu

Povezani recepti