Kruščići sa svježim začinskim biljem
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 300 g brašna
- 50 ml mlijeka
- 1 žlice ulja
- 1 žlice šećera
- 1/2 žlice jabučnog octa
- 1 žličice instant kvasca
- 1/2 žličice soli1/4 stručka peršina
- 1/4 stručka svježeg korijandera
- 1/4 vezice luka vlasca
Priprema
- Prosijajte zajedno brašno, sol i šećer. Dodajte sitno sjeckani peršin, korijander i luk vlasac.
- Rastopite kvasac u mlijeku pa dodajte brašno.
- Ulijte120 ml vode, ocat i ulje. Povežite sastojke u mekano i podatno tijesto na nabrašnanoj površini. Ostavite po strani da se digne.
- Podijelite tijesto na 8 dijelova i oblikujte ih u kuglice.
- Lagano izvaljajte svaku kuglicu. Savijte napola i ostavite po strani da se digne.
- Svaki komad tijesta stavite na komad papira za pečenje. Papir će spriječiti lijepljenje i omogućiti vam da lakše izvadite pečene kruščiće.
- Stavite 3 peciva u kuhalo na paru oko 8 minuta. Pomoću papira izvadite peciva. Na isti način pripremite preostala peciva.
- Savjet:
- Dok oblikujete peciva, možete ih premazati uljem kako biste spriječili da se zalijepe kad ih presavijete.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Grčki kruščići sa sirom
Recepti Lora i Stoyan
Žemljice s maslinama
Recepti Lora i Stoyan
Mlinci
Recepti Lora i Stoyan
Burek paprike
Recepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nico Reynolds
Kozice na žaru s mangom i krvavicom