Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Siječanj u 16:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 00:00

Opis

  1. Prosijajte zajedno brašno, sol i šećer. Dodajte sitno sjeckani peršin, korijander i luk vlasac.
  2. Rastopite kvasac u mlijeku pa dodajte brašno.  
  3. Ulijte120 ml vode, ocat i ulje. Povežite sastojke u mekano i podatno tijesto na nabrašnanoj površini. Ostavite po strani da se digne.
  4. Podijelite tijesto na 8 dijelova i oblikujte ih u kuglice.
  5. Lagano izvaljajte svaku kuglicu. Savijte napola i ostavite po strani da se digne.
  6. Svaki komad tijesta stavite na komad papira za pečenje. Papir će spriječiti lijepljenje i omogućiti vam da lakše izvadite pečene kruščiće.
  7. Stavite 3 peciva u kuhalo na paru oko 8 minuta. Pomoću papira izvadite peciva. Na isti način pripremite preostala peciva.

 

Savjet:

Dok oblikujete peciva, možete ih premazati uljem kako biste spriječili da se zalijepe kad ih presavijete.

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlice ulja
  • 1 žlice šećera
  • 1/2 žlice jabučnog octa
  • 1 žličice instant kvasca
  • 1/2 žličice soli
    1/4 stručka peršina
  • 1/4 stručka svježeg korijandera
  • 1/4 vezice luka vlasca

Povezani recepti