Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 27 Rujan u 11:30 | Ponedjeljak 27 Rujan u 16:30

Opis

  1. U veliku zdjelu stavite naribani zest limuna, krem sir, sok limuna, šećer, vrhnje i jaja.
  2. Štapić vanilije prerežite po dužini. Ostružite sjemenke iz štapića i dodajte ih u zdjelu.
  3. Dodajte brašno i kratko miksajte električnim mikserom.
  4. Komad papira za pečenje namažite maslacem sobne temperature. Papir stavite u kalup promjera 18 cm.
  5. Žlicom prebacite smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 220C, otrpilike 30 minuta. Ostavite da se ohladi i uklonite papir.
  6. Vrhnje i šećer istucite zajedno. Razmažite po vrhu torte od sira i ukrasite svježim malinama.

Sastojci

  • 500 g krem sira
  • 270 ml slatkog vrhnja (35% masnoće)
  • 3 jaja
  • 170 g šećera
  • 40 g brašna
  • 1 štapić vanilije
  • zest 1 limuna
  • 2 žlice soka limuna
  • Maslac za mašćenje

Za ukrašavanje:

  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag (hladno)
  • 200 g svježih malina
  • 2- 3 žlice šećera

Povezani recepti