Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima kojim kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 5 jaja (sobne temperature)
  • 80 g brašna
  • 120 g šećera
  • 20 g kakaa
  • 1 prstohvat soli
  • 250 g omekšanog maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 žumanjaka
  • 1 vrećica bourbon vanilija šećera
  • 350 g hladnog slatkog vrhnja (35 % mliječne masti)
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g pistacija, očišćenih
  • 180-200 g pekmeza od borovnica

Priprema

  • 1. Za izradu biskvita, dobro istucite jaja sa soli i šećerom (oko 10 minuta). Dodajte brašno, lagano ga umiješajte pa smjesu podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte prosijani kakao.
  • 2. Plitki pleh obložite papirom za pečenje i premažite uljem. Po sredini ga razdijelite papirom za istovremeno pečenje oba tijesta. Biskvite ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite ih 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice pa odložite da se ohlade.
  • 3. Žumanjke za kremu istucite na pari s polovicom šećera i vanilijom. Preostali šećer i omekšan maslac miksajte dok ne postanu kremasti. Kad se žumanjci zgusnu, skinite ih s vatre i pustite da se blago ohlade. Povremenim miješanjem spriječite nastanak korice.
  • 4. Maslac i žumanjke umiješajte u kremu.
  • 5. Pečene biskvite po dužini razrežite na dvije bijele i dvije smeđe kore.
  • 6. Kore premažite pekmezom od borovnica i kremom pa slijepite. Kolač obložite kremom i kratko stavite u hladnjak.
  • 7. Slatko vrhnje i šećer u prahu istucite u šlag. Do uporabe ga stavite na hladno. Pistacije usitnite u sjeckalici pa prosijajte. Najfinije mljevene pistacije odvojite za posipanje.
  • 8. Roladu raspolovite po dužini i ukoso. Polovice šlagom spojite u trokutastu roladu. Premažite je šlagom, pospite fino mljevenim prosijanim pistacijama i 1 sat ostavite u hladnjaku.

Povezani recepti

Vidi sve