Carsko meso s krumpirima i začinima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 800 g carskog mesa s kožom (cijeli komad)
- 1 - 2 prstohvata sjemenki komorača
- 2 – 3 grančice timijana
- 2 - 3 žlice konjaka
- Sol, po želji
- 800 g malih krumpira
- 50 ml maslinova ulja
- 1/2 žličice samardale
- 1/2 vezice peršina
- Sol, po želji
- 200 g kiselog vrhnja
- 1 žlica blagog senfa
- 3 stabljike peršina
- 1/2 limuna
- Sol, po želji
Priprema
- 1. Čačkalicom probodite kožu na nekoliko mjesta. Zarežite je oštrim nožem da dobijete oblik romba.
- 2. Utrljajte kožu solju pa okrenite meso i posolite i s druge strane. Prelijte konjakom, začinite timijanom, sjemenkama komorača i paprom. Okrenite kožu prema gore.
- 3. Ostavite u hladnjaku nepokriveno bar 3 - 4 sata, idealno preko noći. Izvadite iz hladnjaka i kožu osušite kuhinjskim ubrusom.
- 4. Stavite meso u lim za pečenje i pecite na 130 ºC bez ventilatora oko tri sata.
- 5. Oprane krumpire pomiješajte s maslinovim uljem i posolite. Pecite ih u fritezi na vrući zrak 20 minuta ili u pećnici oko 40 minuta. Zatim ih pomiješajte s nasjeckanim začinima i samardalom.
- 6. Osušite ohlađeno pečeno meso i vratite u fritezu s vrućim zrakom na 200 ºC još 10 - 20 minuta ili u pećnicu na gril još 20 minuta.
- 7. Za umak, izmiksajte u blenderu nasjeckan peršin, senf, limunov sok, vrhnje i sol.
- 8. Meso poslužite s krumpirima i umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom