Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 800 g carskog mesa s kožom (cijeli komad)
  • 1 - 2 prstohvata sjemenki komorača
  • 2 – 3 grančice timijana
  • 2 - 3 žlice konjaka
  • Sol, po želji
  • 800 g malih krumpira
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1/2 žličice samardale
  • 1/2 vezice peršina
  • Sol, po želji
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica blagog senfa
  • 3 stabljike peršina
  • 1/2 limuna
  • Sol, po želji

Priprema

  • 1. Čačkalicom probodite kožu na nekoliko mjesta. Zarežite je oštrim nožem da dobijete oblik romba.
  • 2. Utrljajte kožu solju pa okrenite meso i posolite i s druge strane. Prelijte konjakom, začinite timijanom, sjemenkama komorača i paprom. Okrenite kožu prema gore.
  • 3. Ostavite u hladnjaku nepokriveno bar 3 - 4 sata, idealno preko noći. Izvadite iz hladnjaka i kožu osušite kuhinjskim ubrusom.
  • 4. Stavite meso u lim za pečenje i pecite na 130 ºC bez ventilatora oko tri sata.
  • 5. Oprane krumpire pomiješajte s maslinovim uljem i posolite. Pecite ih u fritezi na vrući zrak 20 minuta ili u pećnici oko 40 minuta. Zatim ih pomiješajte s nasjeckanim začinima i samardalom.
  • 6. Osušite ohlađeno pečeno meso i vratite u fritezu s vrućim zrakom na 200 ºC još 10 - 20 minuta ili u pećnicu na gril još 20 minuta.
  • 7. Za umak, izmiksajte u blenderu nasjeckan peršin, senf, limunov sok, vrhnje i sol.
  • 8. Meso poslužite s krumpirima i umakom.

Povezani recepti

Vidi sve