1. U blenderu sameljite kruh. Krušne mrvice tostirajte u pećnici, zagrijanoj na 180C, dok ne poprime zlatnu ili oko 8 minuta. Ohladite i zatim pomiješajte s naribanim parmezanom.
  2. Uklonite bijele masne dijelove s mesa, narežite na tanko i pospite sa soli i paprom.
  3. Svaki komad mesa uvaljajte u brašno, zatim u umučena jaja i na kraju u krušne mrvice i parmezan.
  4. Kalup za pečenje premažite s maslinovim uljem i na njega poslažite meso. Po vrhu pospite malo maslinovog ulja.
  5. Cherry rajčice stavite na lim za pečenje, prelijte s 30 - 40 ml maslinovog ulja, pospite sa soli, timijanom, balzamičnim octom, paprom i sitno nasjeckanim češnjakom.
  6. Oba kalupa stavite u pećnicu zagrijanu na 200C, svinjetinu i cherry rajčice pecite otprilike 15 minuta. Izvadite iz pećnice.
  7. Na svaki komad mesa stavite žličicu Mascarpone sira i pospite sa šarenom soli. Vratite u pećnicu dok meso ne posmeđi, koristeći grill funkciju (240C) na 2 - 3 minute.
  8. Hrskavu svinjetinu poslužite s pečenim cherry rajčicama, sokovima od pečenja i svježim bosiljkom.

Sastojci

  • 600 g svinjski kare (u jednom komadu)
  • 120 g Mascarpone sir
  • 2 jaja
  • 200 g starog bijelog kruha (4 kriške)
  • 30 g Parmezana
  • sol i papar po želji
  • brašno za valjanje
  • šaren sol za posipanje (bugarski luk)
  • maslinovo ulje za premazivanje i posipanje
  • Za Cherry rajčice:
  • 350 g malih cherry rajčica
  • 1 žlica tamnog balsamičnog octa
  • 2 grančice timijana
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 grančice bosiljka
  • Sol i papar
  • Maslinovo ulje za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve