Svinjetina s Mascarponeom i pečenim Cherry rajčicama
Recept iz: Lora i Stoyan
- U blenderu sameljite kruh. Krušne mrvice tostirajte u pećnici, zagrijanoj na 180C, dok ne poprime zlatnu ili oko 8 minuta. Ohladite i zatim pomiješajte s naribanim parmezanom.
- Uklonite bijele masne dijelove s mesa, narežite na tanko i pospite sa soli i paprom.
- Svaki komad mesa uvaljajte u brašno, zatim u umučena jaja i na kraju u krušne mrvice i parmezan.
- Kalup za pečenje premažite s maslinovim uljem i na njega poslažite meso. Po vrhu pospite malo maslinovog ulja.
- Cherry rajčice stavite na lim za pečenje, prelijte s 30 - 40 ml maslinovog ulja, pospite sa soli, timijanom, balzamičnim octom, paprom i sitno nasjeckanim češnjakom.
- Oba kalupa stavite u pećnicu zagrijanu na 200C, svinjetinu i cherry rajčice pecite otprilike 15 minuta. Izvadite iz pećnice.
- Na svaki komad mesa stavite žličicu Mascarpone sira i pospite sa šarenom soli. Vratite u pećnicu dok meso ne posmeđi, koristeći grill funkciju (240C) na 2 - 3 minute.
- Hrskavu svinjetinu poslužite s pečenim cherry rajčicama, sokovima od pečenja i svježim bosiljkom.
Sastojci
- 600 g svinjski kare (u jednom komadu)
- 120 g Mascarpone sir
- 2 jaja
- 200 g starog bijelog kruha (4 kriške)
- 30 g Parmezana
- sol i papar po želji
- brašno za valjanje
- šaren sol za posipanje (bugarski luk)
- maslinovo ulje za premazivanje i posipanje
- Za Cherry rajčice:
- 350 g malih cherry rajčica
- 1 žlica tamnog balsamičnog octa
- 2 grančice timijana
- 2 češnja češnjaka
- 2 grančice bosiljka
- Sol i papar
- Maslinovo ulje za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom