Rolade od skuše s umakom od rajčice

Rolade od skuše s umakom od rajčice
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 19 Studeni u 11:30 | Utorak 19 Studeni u 16:30

Opis

Priprema:

1. Za umak, sitno isjeckati luk i češnjak. Popržiti ih na zagrijanom maslinovom ulju i dodati sol. Kada luk omekša, dodati curry, rajčicu, lovorov list, začiniti solju, šećerom i paprom i kuhati na srednjoj vatri 15 minuta. Na kraju dodati masline.

2. Filetirati ribu i izvaditi kosti. U blender staviti kruh, listove bosiljka, kim, maslinovo ulje, sol i papar. Mljeti dok se ne stvore fine grudice.

3. Razmazati mrvice preko filea ribe, zarolati file i zatvoriti ga čačkalicama.

4. Prebaciti spremljeni umak na lim, staviti rolane ribe u umak, poprskati maslinovim uljem i posoliti.

 5. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 15 do 20 minuta.

6. Naribati koru limuna i naranče i umiješati je s isjeckanim češnjakom i peršinom.

7. Preliti pripremljeno jelo preljevom i servirati.

Sastojci

Sastojci

  • 4 skuše (oko 400 g svaka)
  • 20 ml maslinovog ulja
  • soli po ukusu

Za punjenje

  • 2 kriške bijelog kruha
  • 2 lista bosiljka
  • 1/2 žličice kima
  • 20 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Za umak

  • 800 g sjeckanih rajčica u konzervi
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 150 g zelenih maslina (otkoštenih)
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica curryja
  • sol i papar po ukusu

Za preljev

  • kora 1 limuna
  • kora 1 naranče
  • 4 stabljike peršina
  • 1 češanj češnjaka

Povezani recepti