Rolade od skuše s umakom od rajčice
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Za umak, sitno isjeckati luk i češnjak. Popržiti ih na zagrijanom maslinovom ulju i dodati sol. Kada luk omekša, dodati curry, rajčicu, lovorov list, začiniti solju, šećerom i paprom i kuhati na srednjoj vatri 15 minuta. Na kraju dodati masline.
2. Filetirati ribu i izvaditi kosti. U blender staviti kruh, listove bosiljka, kim, maslinovo ulje, sol i papar. Mljeti dok se ne stvore fine grudice.
3. Razmazati mrvice preko filea ribe, zarolati file i zatvoriti ga čačkalicama.
4. Prebaciti spremljeni umak na lim, staviti rolane ribe u umak, poprskati maslinovim uljem i posoliti.
5. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 15 do 20 minuta.
6. Naribati koru limuna i naranče i umiješati je s isjeckanim češnjakom i peršinom.
7. Preliti pripremljeno jelo preljevom i servirati.
Sastojci
- Sastojci
- 4 skuše (oko 400 g svaka)
- 20 ml maslinovog ulja
- soli po ukusu
- Za punjenje
- 2 kriške bijelog kruha
- 2 lista bosiljka
- 1/2 žličice kima
- 20 ml maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- Za umak
- 800 g sjeckanih rajčica u konzervi
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 lovorov list
- 150 g zelenih maslina (otkoštenih)
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica šećera
- 1 žličica curryja
- sol i papar po ukusu
- Za preljev
- kora 1 limuna
- kora 1 naranče
- 4 stabljike peršina
- 1 češanj češnjaka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom