Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 16 Travanj u 16:25 | Subota 17 Travanj u 00:00

Opis

Način pripreme:

  1. Narežite kobasice na krugove i pržite ih u zagrijanoj tavi dok ne posmeđe.
  2. Narežite tikvice na tanke krugove, posipajte ih solju i ostavite po strani da malo omekšaju.
  3. Pomiješajte brašno s prstohvatom soli i praška za pecivo. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaje, ulje i mlijeko. Pomiješajte zajedno. Umiješajte svježi sir.
  4. Dodajte tekuće sastojke onim suhima. Dodajte prašak za pecivo prethodno namočen u jogurtu, promiješajte pa dodajte ohlađene kobasice. Ostavite porciju tikvica po strani za ukrašavanje, iscijedite ostatak rukama kako biste uklonili svu vlagu te ih dodajte smjesi.
  5. Kratko promiješajte te žlicom izvadite tijesto u kalupe za muffine obložene papirnim omotima za muffine. Stavite krug tikvice i izmrvljeni sir.
  6. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 2 kobasice
  • 1 tikvica
  • 60 g kravljeg sira
  • 300 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 250 ml mlijeka
  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice jogurta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • soli prema ukusu

Povezani recepti