Mini quiche sa sirom i špinatom
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 2 kore za savijače
- 200 g mladog špinata
- 2 češnja češnjaka
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 2 jaja
- 100 g sira brie
- 100 g francuskog kozjeg sira
- 20 g sušenih rajčica (iz staklenke)
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 50 g maslaca + maslac za premazati kore
- soli po ukusu
Priprema
- 1. Za nadjev narežite češnjak i špinat. Kratko ih popržite na maslacu te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- 2. Umutite jaja i vrhnje. Posolite ih prstohvatom soli i ubacite kockice sira brie.
- 3. Dodajte narezane sušene rajčice i špinat.
- 4. Dvije kore za savijače namažite otopljenim maslacem i preklopite. Svaku narežite na šest pravokutnika.
- 5. U kalup za 12 muffina umetnite košarice za muffine pa u svaku udubinu rastvorite koru.
- 6. Košarice od tijesta napunite smjesom od špinata.
- 7. Na vrh stavite grumen kozjeg sira.
- 8. Pecite ih 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C pa izvadite da se blago ohlade.