Juha od pečene bundeve

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 muškatna bundeva (1
  • 2 kg)
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol i papar po želji
  • Za ukrašavanje
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica granula čilija
  • 1 žličica čili papričice (mljevene)
  • 150 ml tekućeg punomasnog vrhnja
  • 2 grančice bosiljka
  • 1-2 prstohvata muškatnog oraščića
  • sol po želji
  • 200 g sudžukice (babek kobasice ili neke druge kobasice)

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva (ventilator). Raspolovite bundevu i uklonite sjemenke. Stavite u lim za pečenje s cijelim češnjevima češnjaka i lukom. Prelijte maslinovo ulje po bundevi i začinite solju. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta.
  • 2. Ogulite pečenu bundevu, češnjak i luk. Stavite u veliku tavu zajedno s temeljcem, maslacem, solju i paprom po želji. Kuhajte na slaboj vatri 30 minuta. Zatim procijedite i napravite pire po želji.
  • 3. Za ukras, zagrijte maslinovo ulje i stavite u posudu s dvije vrste čilija. Odložite na 15 minuta. Tucite vrhnje dok ne postane prozračno pa začinite solju, muškatnim oraščićem i sjeckanim bosiljkom.
  • 4. Tanko narežite kobasicu i pecite na suhoj tavi dok ne postane zlatna i primamljiva. Stavite na kuhinjski ručnik da se upije masnoća.
  • 5. Svaku porciju ukrasite kriškama kobasice, čilijem i vrhnjem.
  • Savjet: Ostatak maslinovog ulja s čilijem možete držati u zatvorenoj posudi i koristiti za druga jela.

Povezani recepti

Vidi sve