Juha od pečene bundeve
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1 muškatna bundeva (1
- 2 kg)
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 1 l povrtnog temeljca
- sol i papar po želji
- Za ukrašavanje
- 80 ml maslinovog ulja
- 1 žličica granula čilija
- 1 žličica čili papričice (mljevene)
- 150 ml tekućeg punomasnog vrhnja
- 2 grančice bosiljka
- 1-2 prstohvata muškatnog oraščića
- sol po želji
- 200 g sudžukice (babek kobasice ili neke druge kobasice)
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva (ventilator). Raspolovite bundevu i uklonite sjemenke. Stavite u lim za pečenje s cijelim češnjevima češnjaka i lukom. Prelijte maslinovo ulje po bundevi i začinite solju. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta.
- 2. Ogulite pečenu bundevu, češnjak i luk. Stavite u veliku tavu zajedno s temeljcem, maslacem, solju i paprom po želji. Kuhajte na slaboj vatri 30 minuta. Zatim procijedite i napravite pire po želji.
- 3. Za ukras, zagrijte maslinovo ulje i stavite u posudu s dvije vrste čilija. Odložite na 15 minuta. Tucite vrhnje dok ne postane prozračno pa začinite solju, muškatnim oraščićem i sjeckanim bosiljkom.
- 4. Tanko narežite kobasicu i pecite na suhoj tavi dok ne postane zlatna i primamljiva. Stavite na kuhinjski ručnik da se upije masnoća.
- 5. Svaku porciju ukrasite kriškama kobasice, čilijem i vrhnjem.
- Savjet: Ostatak maslinovog ulja s čilijem možete držati u zatvorenoj posudi i koristiti za druga jela.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)