Opis
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (na vrući zrak). Podijeliti cvjetaču na cvjetove. Staviti ih na lim, preliti sa 40 ml maslinovog ulja i posoliti. Peći 15 minuta.
2. Izrezati kruh na kockice i pržiti ga u 40 ml maslinovog ulja dok ne postane zlatan.
3. Gnječenjem napraviti pastu od češnjaka i umutiti je s žumanjcima i limunom.
Postupno dodavati preostalo maslinovo ulje uz neprestano miješanje. Dodati inćune smrvljene u pastu, worchester umak, ribani parmezan, sol i papar po ukusu. Dobro promiješati.
4. Začiniti cvjetaču preljevom i promiješati.
5. Servirati salatu s hrskavim kruhom i još naribanog parmezana.
Sastojci
Sastojci
- 1 cvjetača
- 2 žumanjka
- 4 kriške integralnog kruha
- 3–4 fileta inćuna
- 50 g parmezana
- 1 češanj češnjaka
- 120 ml maslinovog ulja
- 1 žlica worchester umaka
- 2 žlice soka od limuna
- sol i papar po ukusu