Cezar salata od cvjetače

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (na vrući zrak). Podijeliti cvjetaču na cvjetove. Staviti ih na lim, preliti sa 40 ml maslinovog ulja i posoliti. Peći 15 minuta.

2. Izrezati kruh na kockice i pržiti ga u 40 ml maslinovog ulja dok ne postane zlatan.

3. Gnječenjem napraviti pastu od češnjaka i umutiti je s žumanjcima i limunom.

Postupno dodavati preostalo maslinovo ulje uz neprestano miješanje. Dodati inćune smrvljene u pastu, worchester umak, ribani parmezan, sol i papar po ukusu. Dobro promiješati.

4. Začiniti cvjetaču preljevom i promiješati.

5. Servirati salatu s hrskavim kruhom i još naribanog parmezana. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 cvjetača
  • 2 žumanjka
  • 4 kriške integralnog kruha
  • 3–4 fileta inćuna
  • 50 g parmezana
  • 1 češanj češnjaka
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica worchester umaka
  • 2 žlice soka od limuna
  • sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve