Pastrva pečena u pećnici s umakom chimichurri
Recept iz: Lora i Stoyan

Način pripreme:
- Očistite ribu. Napravite ureze po površini ribe. Osušite je tapkanjem i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
- Pokapajte maslinovim uljem, začinite solju i paprom, posipajte sitno sjeckanim češnjakom i listićima timijana. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 10 - 12 minuta.
- Grubo nasjeckajte luk i peršin. Ulijte maslinovo ulje i ocat u posudu blendera. Dodajte češnjak, peršin, čili, papra po ukusu, luk, origano i sol. Ispasirajte. Ulijte malo vode kako bi se lakše mljelo.
- Poslužite ribu s umakom.
*Pecite u pećnici na vrući zrak
Sastojci
- 4 pastrve
- 2 češnja češnjaka
- 2 grančice timijana
- 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- soli i papra po ukusu
- Za umak:
- 2 mlada luka
- 1/2 stručka peršina
- 1 češanj češnjaka
- 30 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 20 ml crvenog vinskog octa
- 1 prstohvat sušenog čilija
- 1/2 žličice soli
- 1 prstohvat sušenog origana
- papra po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom