Pastrva pečena u pećnici s umakom chimichurri

Pastrva pečena u pećnici s umakom chimichurri
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 21 Veljača u 00:00 | Petak 21 Veljača u 11:30

Opis

Način pripreme:

  1. Očistite ribu. Napravite ureze po površini ribe. Osušite je tapkanjem i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
  2. Pokapajte maslinovim uljem, začinite solju i paprom, posipajte sitno sjeckanim češnjakom i listićima timijana. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 10 - 12 minuta.
  3. Grubo nasjeckajte luk i peršin. Ulijte maslinovo ulje i ocat u posudu blendera. Dodajte češnjak, peršin, čili, papra po ukusu, luk, origano i sol. Ispasirajte. Ulijte malo vode kako bi se lakše mljelo.
  4. Poslužite ribu s umakom.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak

Sastojci

  • 4 pastrve
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 grančice timijana
  • 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • soli i papra po ukusu

 

Za umak:

  • 2 mlada luka
  • 1/2 stručka peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 20 ml crvenog vinskog octa
  • 1 prstohvat sušenog čilija
  • 1/2 žličice soli
  • 1 prstohvat sušenog origana
  • papra po ukusu

Povezani recepti