Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Otopite pola količine maslaca u posudi, dodajte krupicu i miješajte dok ne poprimi zlatnu boju. Ulijte mlijeko, dodajte šećer i promiješajte dok se mješavina ne zgusne.
  2. Umutite jaja s naribanom koricom limuna i ekstraktom vanilije. Prelijte malom količinom mješavine s vrućim mlijekom i promiješajte, a potom ulijte mješavinu u posudu i kuhajte 2-3 minute, neprestano miješajući. Uklonite s vatre i prebacite kremu u posudu te ostavite da se smlači.
  3. Papir za pečenje premažite maslacem. Stavite polovinu kora za štrudle i premažite svaki list maslacem. Prelijte listove kremom. Pospite višnjama koje ste prethodno namočili u rumu i procijedili. Raspodijelite kremasti sir i prekrijte preostalim listovima za štrudlu premazanima maslacem.
  4. Premažite banitsu preostalim maslacem i razrežite na komade kako biste je lakše ispekli i postigli hrskavost listova. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 35 minuta.
  5. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 30 minuta. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Savjet:

Sušeno voće namočite u rumu dan ranije kako bi se bolje natopilo.

Sastojci

  • 1 sheets fine phyllo pastry
  • 180 g maslaca
  • 1 šalica pšenične krupice
  • 1 l mlijeka
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • Korica 1 limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 80 g suhih višanja
  • 40 ml tamnog ruma
  • 175 g kremastog sira
  • Šećer u prahu za posipanje

Povezani recepti