Opis
- Otopite pola količine maslaca u posudi, dodajte krupicu i miješajte dok ne poprimi zlatnu boju. Ulijte mlijeko, dodajte šećer i promiješajte dok se mješavina ne zgusne.
- Umutite jaja s naribanom koricom limuna i ekstraktom vanilije. Prelijte malom količinom mješavine s vrućim mlijekom i promiješajte, a potom ulijte mješavinu u posudu i kuhajte 2-3 minute, neprestano miješajući. Uklonite s vatre i prebacite kremu u posudu te ostavite da se smlači.
- Papir za pečenje premažite maslacem. Stavite polovinu kora za štrudle i premažite svaki list maslacem. Prelijte listove kremom. Pospite višnjama koje ste prethodno namočili u rumu i procijedili. Raspodijelite kremasti sir i prekrijte preostalim listovima za štrudlu premazanima maslacem.
- Premažite banitsu preostalim maslacem i razrežite na komade kako biste je lakše ispekli i postigli hrskavost listova. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 35 minuta.
- Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 30 minuta. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Savjet:
Sušeno voće namočite u rumu dan ranije kako bi se bolje natopilo.
Sastojci
- 1 sheets fine phyllo pastry
- 180 g maslaca
- 1 šalica pšenične krupice
- 1 l mlijeka
- 200 g šećera
- 4 jaja
- Korica 1 limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 80 g suhih višanja
- 40 ml tamnog ruma
- 175 g kremastog sira
- Šećer u prahu za posipanje