Voćna torta

Voćna torta
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 13 Studeni u 16:30 | Četvrtak 14 Studeni u 00:00

Opis

Priprema:

1.Pomiješati brašno s praškom za pecivo i vanilijom.

2.Električnim mikserom umutiti jaja i šećer dok se ne stvori gusta krema.

3.Dodati ulje, suhe sastojke, mlijeko i dobro promiješati.

4. Uliti smjesu u okrugli lim s pomičnim dnom (23 cm u promjeru), prethodno obložen papirom za pečenje.

5. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći piškotu 20 do 25 minuta.
Ostaviti da se ohladi, a zatim je narezati na tri tanja sloja.

6.Za kremu, umutiti jogurt s kiselim vrhnjem, šećerom za glazuru i vanilijom.

7.Oguliti i narezati sve voće na krugove.

8.    Spojiti tortu u prstenu za torte. Staviti jedan sloj, razmazati kremu, staviti banane, nastaviti sa sljedećim slojem kreme, zatim staviti naranče. Staviti posljednji sloj, premazati kremom i poredati kriške kivija odozgo. Staviti tortu u hladnjak na 6 sati.

9.Uliti želatinu s kompotom i kad nabubri, zagrijati ili u posudi na kuhanje na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se blago ne zgusne.

10.Premazati preko kriški kivija i ostaviti da se slegne. Narezati tortu na komade i servirati. 

Sastojci

Sastojci za piškotu

  • 4 jajeta
  • 220 g brašna
  • 180 g šećera
  • 5 žlica ulja
  • 60 ml toplog mlijeka
  • 1 štapić vanilije

Za kremu

  • 400 g jogurta
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 140 g šećera za glazuru
  • 1 vanilija

Za ukrašavanje

  • 2 naranče
  • 2 banane
  • 2 kivija
  • 50 ml kompota od breskvi
  • 1 žličica želatine

Povezani recepti