Opis
Priprema:
1.Pomiješati brašno s praškom za pecivo i vanilijom.
2.Električnim mikserom umutiti jaja i šećer dok se ne stvori gusta krema.
3.Dodati ulje, suhe sastojke, mlijeko i dobro promiješati.
4. Uliti smjesu u okrugli lim s pomičnim dnom (23 cm u promjeru), prethodno obložen papirom za pečenje.
5. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći piškotu 20 do 25 minuta.
Ostaviti da se ohladi, a zatim je narezati na tri tanja sloja.
6.Za kremu, umutiti jogurt s kiselim vrhnjem, šećerom za glazuru i vanilijom.
7.Oguliti i narezati sve voće na krugove.
8. Spojiti tortu u prstenu za torte. Staviti jedan sloj, razmazati kremu, staviti banane, nastaviti sa sljedećim slojem kreme, zatim staviti naranče. Staviti posljednji sloj, premazati kremom i poredati kriške kivija odozgo. Staviti tortu u hladnjak na 6 sati.
9.Uliti želatinu s kompotom i kad nabubri, zagrijati ili u posudi na kuhanje na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se blago ne zgusne.
10.Premazati preko kriški kivija i ostaviti da se slegne. Narezati tortu na komade i servirati.
Sastojci
Sastojci za piškotu
- 4 jajeta
- 220 g brašna
- 180 g šećera
- 5 žlica ulja
- 60 ml toplog mlijeka
- 1 štapić vanilije
Za kremu
- 400 g jogurta
- 200 g kiselog vrhnja
- 140 g šećera za glazuru
- 1 vanilija
Za ukrašavanje
- 2 naranče
- 2 banane
- 2 kivija
- 50 ml kompota od breskvi
- 1 žličica želatine