Voćna torta

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Sastojci za piškotu
  • 4 jajeta
  • 220 g brašna
  • 180 g šećera
  • 5 žlica ulja
  • 60 ml toplog mlijeka
  • 1 štapić vanilije
  • Za kremu
  • 400 g jogurta
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 140 g šećera za glazuru
  • 1 vanilija
  • Za ukrašavanje
  • 2 naranče
  • 2 banane
  • 2 kivija
  • 50 ml kompota od breskvi
  • 1 žličica želatine

Priprema

  • 1.Pomiješati brašno s praškom za pecivo i vanilijom.
  • 2.Električnim mikserom umutiti jaja i šećer dok se ne stvori gusta krema.
  • 3.Dodati ulje, suhe sastojke, mlijeko i dobro promiješati.
  • 4. Uliti smjesu u okrugli lim s pomičnim dnom (23 cm u promjeru), prethodno obložen papirom za pečenje.
  • 5. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći piškotu 20 do 25 minuta.
  • Ostaviti da se ohladi, a zatim je narezati na tri tanja sloja.
  • 6. Za kremu, umutiti jogurt s kiselim vrhnjem, šećerom za glazuru i vanilijom.
  • 7. Oguliti i narezati sve voće na krugove.
  • 8. Spojiti tortu u prstenu za torte. Staviti jedan sloj, razmazati kremu, staviti banane, nastaviti sa sljedećim slojem kreme, zatim staviti naranče. Staviti posljednji sloj, premazati kremom i poredati kriške kivija odozgo. Staviti tortu u hladnjak na 6 sati.
  • 9. Uliti želatinu s kompotom i kad nabubri, zagrijati ili u posudi na kuhanje na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se blago ne zgusne.
  • 10. Premazati preko kriški kivija i ostaviti da se slegne. Narezati tortu na komade i servirati.

Povezani recepti

Vidi sve