KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Ok
advertisement
Napredno pretraživanje emisijaPretraži

Voćna torta

Ocjena 0/5

Priprema:

1.Pomiješati brašno s praškom za pecivo i vanilijom.

2.Električnim mikserom umutiti jaja i šećer dok se ne stvori gusta krema.

3.Dodati ulje, suhe sastojke, mlijeko i dobro promiješati.

4. Uliti smjesu u okrugli lim s pomičnim dnom (23 cm u promjeru), prethodno obložen papirom za pečenje.

5. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći piškotu 20 do 25 minuta.
Ostaviti da se ohladi, a zatim je narezati na tri tanja sloja.

6.Za kremu, umutiti jogurt s kiselim vrhnjem, šećerom za glazuru i vanilijom.

7.Oguliti i narezati sve voće na krugove.

8.    Spojiti tortu u prstenu za torte. Staviti jedan sloj, razmazati kremu, staviti banane, nastaviti sa sljedećim slojem kreme, zatim staviti naranče. Staviti posljednji sloj, premazati kremom i poredati kriške kivija odozgo. Staviti tortu u hladnjak na 6 sati.

9.Uliti želatinu s kompotom i kad nabubri, zagrijati ili u posudi na kuhanje na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se blago ne zgusne.

10.Premazati preko kriški kivija i ostaviti da se slegne. Narezati tortu na komade i servirati. 

Za djecu:
da
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Recept od: Lora Naydenova
Recept od: Stoyan Seymenski