Kaponata

Kaponata
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 21 Listopad u 11:30 | Ponedjeljak 21 Listopad u 16:30

Opis

Priprema:

1.    Oguliti patlidžan i nasjeckati ga na kockice. Posoliti i ostaviti sa strane 20 minuta. Isprati i potapkati da se osuši.

2.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Staviti patlidžan na lim prethodno obložen papirom za pečenje. Poprskati s 80 ml maslinovog ulja i peći 30 do 40 minuta.

3.    Narezati luk, komorač, celer i češnjak na kockice, i propržiti u preostalom maslinovom ulju.

4.    Dodati rajčicu, masline, kapare, ocat, patlidžan i šećer. Poprskati čilijem, solju i paprom po ukusu. Kuhati na blagoj vatri 20 do 30 minuta.

5.    Poprskati sitno sjeckanim peršinom i poslužiti.

 

Savjet:

Tijekom kuhanja, po potrebi, dodati 100 do 150 ml vode. 

Sastojci

Sastojci

  • 4 patlidžana
  • 2 luka
  • 2 štapića rebrastog celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mala lukovica komorača
  • 120 g zelenih maslina (bez koštica)
  • 600 g konzervirane rajčice nasjeckane na kockice
  • 30 g kapara
  • 50 ml octa od crvenog vina
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica grubo mljevenog ljutog čilija
  • sol i papar po ukusu
  • 1 stručak peršina

Povezani recepti