Opis
Priprema:
1. Oguliti patlidžan i nasjeckati ga na kockice. Posoliti i ostaviti sa strane 20 minuta. Isprati i potapkati da se osuši.
2. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Staviti patlidžan na lim prethodno obložen papirom za pečenje. Poprskati s 80 ml maslinovog ulja i peći 30 do 40 minuta.
3. Narezati luk, komorač, celer i češnjak na kockice, i propržiti u preostalom maslinovom ulju.
4. Dodati rajčicu, masline, kapare, ocat, patlidžan i šećer. Poprskati čilijem, solju i paprom po ukusu. Kuhati na blagoj vatri 20 do 30 minuta.
5. Poprskati sitno sjeckanim peršinom i poslužiti.
Savjet:
Tijekom kuhanja, po potrebi, dodati 100 do 150 ml vode.
Sastojci
Sastojci
- 4 patlidžana
- 2 luka
- 2 štapića rebrastog celera
- 2 češnja češnjaka
- 1 mala lukovica komorača
- 120 g zelenih maslina (bez koštica)
- 600 g konzervirane rajčice nasjeckane na kockice
- 30 g kapara
- 50 ml octa od crvenog vina
- 120 ml maslinovog ulja
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica grubo mljevenog ljutog čilija
- sol i papar po ukusu
- 1 stručak peršina