Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

  1. Sitno narežite luk i češnjak. Slaninu i papriku narežite na kockice.
  2. Povrće i slaninu pirjajte na polovici količine maslinovog ulja. Dodajte ocijeđen grah. Kuhajte 3-4 minute, dodajte maslac i pospite ljupčacom. Začinite sa soli i paprom.
  3. Filete bakalara začinite sa soli i paprom, osušite uz pomoć kuhinjskog papira. Na preostalom maslinovom ulju ispecite filete do zlatno smeđe boje sa svih strana.
  4. Poslužite ih na vrhu smjese s grahom, zalijte maslinovim uljem koji ste pomiješali s biljkom ljupčac.

Naputak:

Ovaj recept možete koristiti s nekom drugom ribom ili morskom hranom.

Grahu možete dodati malo ribljeg temeljca ili vode.

Kada pržite ribu, stavite je na tavu prvo kožom prema dolje, jer je na toj strani veći udio masti.

Sastojci

  • 800 g fileta bakalara
  • 200 g bijelog graha (iz staklenke)
  • 200 g dimljene slanine
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/2 crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mali luk
  • 1/2 vezice biljke ljupčac
  • 50 g maslaca
  • 60 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Povezani recepti