Punjeni svinjski kare i jufke s vrganjima
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Za jufke s vrganjima:
- 400 g pečenih natrganih jufki
- 200 g smrznutih vrganja
- 2 češnja češnjaka
- 100 g maslaca
- soli po ukusu
- Za svinjsku roladu:
- 1 svinjski kare
- 100 g slanine
- 6 sušenih crvenih paprika
- 2 grančice majčine dušice
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice teriyaki umaka
Priprema
- 1. Natrgane pečene jufke kratko prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite i prelijte hladnom vodom. Zalijte ih s pola otopljenog maslaca.
- 2. Krupno narežite vrganje i sitno nasjeckajte češnjak. Pržite ih na ostatku maslaca dok ne pozlate i posolite. Dodajte im jufke i sve promiješajte.
- 3. Meso očistite od masnoće i žilica. Razrežite ga po dužini i rastvorite poput knjige.
- 4. Paprike uronite u vrelu vodu, ocjedite i pasirajte s češnjakom, listićima majčine dušice, dvije žlice maslinovog ulja i soli po ukusu. Tanko narežite slaninu. Ako ima kožu, uklonite je.
- 5. Meso premažite pastom od paprike, gore rasporedite slaninu, oblikujte roladu i čvrsto je zavežite mesarskom špagom. Roladu zapecite na jakoj vatri, na žlici maslinovog ulja, dok ne pozlati sa svih strana.
- 6. Maknite je s vatre i premažite teriyaki umakom. Pecite je u pećnici zagrijanoj na 200 °C, oko 10 minuta.
- 7. Kad se 5 minuta odmori, uklonite mesarsku špagu i narežite roladu.
- 8. Poslužite je s jufkama i po želji pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom.