Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

  1. Kvasac i šećer otopite u otprilike 100 ml tople vode. Pospite s jednim prstohvatom brašna i ostavite sa strane da nabubri.
  2. Brašno i sol pomiješajte zajedno. Napravite udubinu u sredini.
  3. Dodajte nabubreni kvasac, jogurt, malo tučeno jaje i ulje. Izmiješajte sve sastojke u glatko i elastično tijesto. Ostavite da se diže.
  4. Tijesto razvaljate na debljinu od 1/2-cm i narežite na kvadrate. Pržite ih u dubokom ulju.
  5. Pržene tiganicije pospite mješavinom šećera u prahu i cimeta.
  6. Mascarpone sir i med pomiješajte zajedno. Poslužite s tiganicijima.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 150 g jogurta
  • 1 jaje
  • 1/4 kocke kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 30 ml ulja
  • 1 žličica cimeta
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Ulje za duboko prženje

Za posluživanje:

  • 250 g Mascarpone sir
  • 4 žlice meda

Povezani recepti