Lora Naydenova rođena u Sofiji (Bugarska).
Diplomirala je na Visokoj školi za turizam u Sofiji, a specijalizirala se u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj i Španjolskoj. Dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara. 

Stoyan Seymenski rođen je u Plovdivu (Bugarska).
Diplomirao je na Visokoj tehničkoj školi John Atanasov te na Fakultetu prehrambenih tehnologija u Plovdivu. Styan je bivši član nogometnog kluba PFC „Botev Plovdiv“, a kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Dosad je radio u restoranu Američka kuća u nekadašnjem Hotelu Kempinski-Zografski. Uz to, bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito  te u lancu restorana Fancy.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 150 g jogurta
  • 1 jaje
  • 1/4 kocke kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 30 ml ulja
  • 1 žličica cimeta
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Ulje za duboko prženje
  • Za posluživanje:
  • 250 g Mascarpone sir
  • 4 žlice meda

Priprema

  • 1. Kvasac i šećer otopite u otprilike 100 ml tople vode.
  • 2. Pospite s jednim prstohvatom brašna i ostavite sa strane da nabubri.
  • 3. Brašno i sol pomiješajte zajedno.
  • 4. Napravite udubinu u sredini.
  • 5. Dodajte nabubreni kvasac, jogurt, malo tučeno jaje i ulje.
  • 6. Izmiješajte sve sastojke u glatko i elastično tijesto.
  • 7. Ostavite da se diže.
  • 8. Tijesto razvaljate na debljinu od 1/2-cm i narežite na kvadrate.
  • 9. Pržite ih u dubokom ulju.
  • 10. Pržene tiganicije pospite mješavinom šećera u prahu i cimeta.
  • 11. Mascarpone sir i med pomiješajte zajedno.
  • 12. Poslužite s tiganicijima.

Povezani recepti

Vidi sve