Tiganici (Uštipci)
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora Naydenova rođena u Sofiji (Bugarska).
Diplomirala je na Visokoj školi za turizam u Sofiji, a specijalizirala se u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj i Španjolskoj. Dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara.
Stoyan Seymenski rođen je u Plovdivu (Bugarska).
Diplomirao je na Visokoj tehničkoj školi John Atanasov te na Fakultetu prehrambenih tehnologija u Plovdivu. Styan je bivši član nogometnog kluba PFC „Botev Plovdiv“, a kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Dosad je radio u restoranu Američka kuća u nekadašnjem Hotelu Kempinski-Zografski. Uz to, bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito te u lancu restorana Fancy.
Sastojci
- 500 g brašna
- 150 g jogurta
- 1 jaje
- 1/4 kocke kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 30 ml ulja
- 1 žličica cimeta
- Šećer u prahu za posipanje
- Ulje za duboko prženje
- Za posluživanje:
- 250 g Mascarpone sir
- 4 žlice meda
Priprema
- 1. Kvasac i šećer otopite u otprilike 100 ml tople vode.
- 2. Pospite s jednim prstohvatom brašna i ostavite sa strane da nabubri.
- 3. Brašno i sol pomiješajte zajedno.
- 4. Napravite udubinu u sredini.
- 5. Dodajte nabubreni kvasac, jogurt, malo tučeno jaje i ulje.
- 6. Izmiješajte sve sastojke u glatko i elastično tijesto.
- 7. Ostavite da se diže.
- 8. Tijesto razvaljate na debljinu od 1/2-cm i narežite na kvadrate.
- 9. Pržite ih u dubokom ulju.
- 10. Pržene tiganicije pospite mješavinom šećera u prahu i cimeta.
- 11. Mascarpone sir i med pomiješajte zajedno.
- 12. Poslužite s tiganicijima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca