Indijski sladoled sa šafranom

Način pripreme:

  1. Zagrijte kondenzirano mlijeko sa šećerom, očišćenim sjemenkama kardamoma i šafranom. Kad smjesa zakipi i rastopi se, dobro promiješajte, maknite s vatre i ostavite na 5 minuta. Premjestite u čistu zdjelu.
  2. Pomiješajte s vrhnjem i zaslađenim kondenziranim mlijekom te promiješajte. Podijelite smjesu u kalupe za sladoled sve do vrha. Stavite u zamrzivač i ostavite dok se ne smrzne.
  3. Izvadite gotovi sladoled, zalijte otopljenom bijelom čokoladom i sjeckanim pistacijama. Spremite u zamrzivaču.

Sastojci

  • 1 limenka kondenziranog mlijeka (400 g)
  • 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka (400 g)
  • 200 ml vrhnja za šlagž
  • 50 g šećera
  • 3 - 4 zrna kardamoma
  • 1 prstohvat šafrana
  • 200 g bijele čokolade
  • Sirovih pistacija za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve