Indijski sladoled sa šafranom
Recept iz: Lora i Stoyan
Način pripreme:
- Zagrijte kondenzirano mlijeko sa šećerom, očišćenim sjemenkama kardamoma i šafranom. Kad smjesa zakipi i rastopi se, dobro promiješajte, maknite s vatre i ostavite na 5 minuta. Premjestite u čistu zdjelu.
- Pomiješajte s vrhnjem i zaslađenim kondenziranim mlijekom te promiješajte. Podijelite smjesu u kalupe za sladoled sve do vrha. Stavite u zamrzivač i ostavite dok se ne smrzne.
- Izvadite gotovi sladoled, zalijte otopljenom bijelom čokoladom i sjeckanim pistacijama. Spremite u zamrzivaču.
Sastojci
- 1 limenka kondenziranog mlijeka (400 g)
- 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka (400 g)
- 200 ml vrhnja za šlagž
- 50 g šećera
- 3 - 4 zrna kardamoma
- 1 prstohvat šafrana
- 200 g bijele čokolade
- Sirovih pistacija za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom