Patka Magret s umakom od naranče
Recept iz: Lora i Stoyan
- 20 minuta prije kuhanja izvadite meso iz hladnjaka.
- Zarežite kožicu pačjih prsa oštrim nožem i obje strane začinite sa soli i paprom.
- Pačja prsa stavite, kožicu prema dolje, na hladnu tavu i upalite vatru. Povremeno uklonite mast. Pecite oko 5 minuta s obje strane. Kad je gotovo, uklonite s tave i stavite na lim za pečenje. Po želji, prekrijte alu folijom.
- U istoj tavi zagrijte maslac i prepržite brašno. Naribajte zest 1 naranče, istisnite sok i ocat u tavu s brašnom. Pomiješajte. Dodajte med, začinite sa soli i kajenskim paprom, ulijte 50 ml vode i kratko kuhajte dok se ne zgusne.
- Uklonite s vatre i po želji umiješajte komad maslaca za baršunasti umak. Dodajte zest naranče i komade naranče.
- Mahune blanširajte u slanoj kipućoj vodi, ocijedite i stavite lonac. Dodajte maslac, začinite sa soli i zagrijte. Održavajte toplim do posluživanja.
- Za posluživanje, narežite pačja prsa, posložite na tanjur, stavite mahune do ploški, prelijte umakom od naranče i ukrasite ploškama naranče.
Sastojci
- 2 komada pačjih prsa
- Sol i šareni papar po ukusu
- Za umak od naranče:
- 2 naranče
- 2 žlice meda
- 2 žlice octa (bijeli vinski ocat)
- 1 žlica brašna
- 20 g maslaca
- 1 prstohvat kajenskog papra
- soli po ukusu
- Za prilog:
- 200 g smrznutih mladih mahuna (dvobojnih)
- 20 g maslaca
- sol po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom