Opis
- Prepolovite kobasice uzduž i uklonite meso.
- Očistite celer, luk i češnjak i nasjeckajte ih na kockice. Kratko ih prepržite u tavici na zagrijanom maslinovom ulju.
- Dodajte meso kobasice, sjemenke komorača, origano, čili u prahu i lovorov list. Kad meso poprimi smeđe zlatnastu boju, dodajte rajčicu. Pržite 10 minuta na slabijoj vatri.
- Ulijte temeljac, dodajte tjesteninu, začinite solju i paprom i kuhajte dok tjestenina nije skuhana. Prema potrebi, dodajte još temeljca ili vode.
- Poslužite juhu s istrganim bosiljkom i kiselim vrhnjem.
Sastojci
- 2 grubo nasjeckane kobasice
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- 1 stabljika celera
- 200 g tjestenine Orzo
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 lovorov list
- 1/2 žličice sjemenki komorača
- 1/2 žličice čilija u prahu
- 1 žličica origana
- 800 g nasjeckane rajčice (konzervirane)
- 1 l pilećeg temeljca
- Sol i papar
Posluživanje:
- Svježi bosiljak
- Kiselo vrhnje