Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 29 Studeni u 04:45 | Nedjelja 29 Studeni u 05:10

Opis

  1. Prepolovite kobasice uzduž i uklonite meso.
  2. Očistite celer, luk i češnjak i nasjeckajte ih na kockice. Kratko ih prepržite u tavici na zagrijanom maslinovom ulju.
  3. Dodajte meso kobasice, sjemenke komorača, origano, čili u prahu i lovorov list. Kad meso poprimi smeđe zlatnastu boju, dodajte rajčicu. Pržite 10 minuta na slabijoj vatri.
  4. Ulijte temeljac, dodajte tjesteninu, začinite solju i paprom i kuhajte dok tjestenina nije skuhana. Prema potrebi, dodajte još temeljca ili vode.
  5. Poslužite juhu s istrganim bosiljkom i kiselim vrhnjem.

Sastojci

  • 2 grubo nasjeckane kobasice
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 stabljika celera
  • 200 g tjestenine Orzo
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 lovorov list
  • 1/2 žličice sjemenki komorača
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 1 žličica origana
  • 800 g nasjeckane rajčice (konzervirane)
  • 1 l pilećeg temeljca
  • Sol i papar

Posluživanje:

  • Svježi bosiljak
  • Kiselo vrhnje

Povezani recepti