Juha od kobasice i ječma
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 2 grubo nasjeckane kobasice
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- 1 stabljika celera
- 200 g tjestenine Orzo
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 lovorov list
- 1/2 žličice sjemenki komorača
- 1/2 žličice čilija u prahu
- 1 žličica origana
- 800 g nasjeckane rajčice (konzervirane)
- 1 l pilećeg temeljca
- Sol i papar
- Posluživanje:
- Svježi bosiljak
- Kiselo vrhnje
Priprema
- 1. Prepolovite kobasice uzduž i uklonite meso.
- 2. Očistite celer, luk i češnjak i nasjeckajte ih na kockice. Kratko ih prepržite u tavici na zagrijanom maslinovom ulju.
- 3. Dodajte meso kobasice, sjemenke komorača, origano, čili u prahu i lovorov list. Kad meso poprimi smeđe zlatnastu boju, dodajte rajčicu. Pržite 10 minuta na slabijoj vatri.
- 4. Ulijte temeljac, dodajte tjesteninu, začinite solju i paprom i kuhajte dok tjestenina nije skuhana. Prema potrebi, dodajte još temeljca ili vode.
- 5. Poslužite juhu s istrganim bosiljkom i kiselim vrhnjem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama