Pita s tikvom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1.2 kg tikve
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica đumbira
- 1 prstohvat indijskih oraščića
- 3 jajeta
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 6 kora tijesta (grubog)
- 60 g maslaca
- 60 g šećera
Priprema
- 1. Očistite tikvu od sjemenki i narežite je na velike komade. Složite komade u lim obložen papirom za pečenje. Posipajte s 30 g šećera. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (na vrući zrak) dok se ne ispeče – oko 1 sat. Odstranite koru s tikve, prebacite u blender i pasirajte.
- 2. Tikvi dodajte kondenzirano mlijeko i polovicu začina – cimet, indijske oraščiće i đumbir. Dodajte i kukuruzni škrob i promiješajte. Dodajte jaja pa ponovno promiješajte.
- 3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva bez ventilatora. Pomiješajte ostale začine sa šećerom. Rastopite maslac.
- 4. Ravnomjerno odrežite krajeve kora tijesta tako da dobijete kvadrate. Namažite svaki list kore rastopljenim maslacem te ih poredajte jedan na drugoga, a da im ne poravnavate rubove. Prebacite ih u kalup za pitu s pomičnim dnom (promjer 23 cm). Uspite pire od tikve i pecite 10 minuta. Smanjite na 180 stupnjeva i pecite još 30 minuta.
- 5. Hladite pitu oko 20 minuta prije nego što je narežete i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Shane Delia
Slanutak s kurkumom, krumpirima, zelenim povrćem i zhoughom
Recepti Shane Delia
Pržena cvjetača i tahini