Pita s tikvom

Pita s tikvom

Opis

Način pripreme:

1. Očistite tikvu od sjemenki i narežite je na velike komade. Složite komade u lim obložen papirom za pečenje. Posipajte s 30 g šećera. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (na vrući zrak) dok se ne ispeče – oko 1 sat. Odstranite koru s tikve, prebacite u blender i pasirajte.

2. Tikvi dodajte kondenzirano mlijeko i polovicu začina – cimet, indijske oraščiće i đumbir. Dodajte i kukuruzni škrob i promiješajte. Dodajte jaja pa ponovno promiješajte.

3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva bez ventilatora. Pomiješajte ostale začine sa šećerom. Rastopite maslac.

4. Ravnomjerno odrežite krajeve kora tijesta tako da dobijete kvadrate. Namažite svaki list kore rastopljenim maslacem te ih poredajte jedan na drugoga, a da im ne poravnavate rubove. Prebacite ih u kalup za pitu s pomičnim dnom (promjer 23 cm). Uspite pire od tikve i pecite 10 minuta. Smanjite na 180 stupnjeva i pecite još 30 minuta.

5. Hladite pitu oko 20 minuta prije nego što je narežete i poslužite.

Sastojci

Sastojci

  • 1.2 kg tikve
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • 1 prstohvat indijskih oraščića
  • 3 jajeta
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 6 kora tijesta (grubog)
  • 60 g maslaca
  • 60 g šećera

Povezani recepti