Pita s tikvom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1.2 kg tikve
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • 1 prstohvat indijskih oraščića
  • 3 jajeta
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 6 kora tijesta (grubog)
  • 60 g maslaca
  • 60 g šećera

Priprema

  • 1. Očistite tikvu od sjemenki i narežite je na velike komade. Složite komade u lim obložen papirom za pečenje. Posipajte s 30 g šećera. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (na vrući zrak) dok se ne ispeče – oko 1 sat. Odstranite koru s tikve, prebacite u blender i pasirajte.
  • 2. Tikvi dodajte kondenzirano mlijeko i polovicu začina – cimet, indijske oraščiće i đumbir. Dodajte i kukuruzni škrob i promiješajte. Dodajte jaja pa ponovno promiješajte.
  • 3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva bez ventilatora. Pomiješajte ostale začine sa šećerom. Rastopite maslac.
  • 4. Ravnomjerno odrežite krajeve kora tijesta tako da dobijete kvadrate. Namažite svaki list kore rastopljenim maslacem te ih poredajte jedan na drugoga, a da im ne poravnavate rubove. Prebacite ih u kalup za pitu s pomičnim dnom (promjer 23 cm). Uspite pire od tikve i pecite 10 minuta. Smanjite na 180 stupnjeva i pecite još 30 minuta.
  • 5. Hladite pitu oko 20 minuta prije nego što je narežete i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve