Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Skuhajte cijele krumpire i ohladite ih. Koristite li veće krumpire, izrežite ih na manje komade.
  2. Nakratko blanširajte grašak u slanoj vodi, isperite hladnom vodom i iscijedite tekućinu.
  3. Nasjeckajte luk, kopar i osušene rajčice. Ogulite celer i nasjeckajte ga. Skuhajte jaja.
  4. U zdjeli, pomiješajte krumpir, grašak, luk, osušene rajčice, celer, kopar i iscijeđeni kukuruz. Dodajte narezana jaja.
  5. Za preljev, stavite nasjeckane kapare, ocat, maslinovo ulje, senf i sol u staklenku i dobro je protresite. Začinite salatu preljevom i promiješajte je.
  6. Poslužite svaki pojedini obrok na mješavini lisnatog povrća i ukrasite Ricotta sirom.

 

Sastojci

  • 800 g sitnijeg mladog krumpira
  • 250 g smrznutog graška
  • 1 crveni luk
  • 1 svežanj kopra
  • 50 g osušenih rajčica (iz staklenke)
  • 2 velike stabljike celera
  • 4 jaja
  • 150 g kukuruza iz konzerve
  • 200 g Ricotta sira (tvrdi ili kremasti sir)
  • 150 g mješavine lisnatog povrća
  • sol

Preljev:

  • 30 g kapara
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vinskog octa
  • 1 žlica Dijon senfa
  • sol

Povezani recepti