1. Narežite mrkvu, celer i češnjak na kockice. Popržite ih u maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte polovicu grubo nasjeckanog bosiljka.
  2. Ulijte rajčicu i oko 500 ml vode. Začinite solju. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  3. Neka voda s octom i solju zakipi. Ugasite vatru. Poširajte jaja u vodi , koja mora biti ispod točke vrenja dok se ne napravi opna. Pazite da žutanjak ostane mekan.
  4. Narežite kruh i tostirajte ga u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva sve dok ne posmeđi – nekih 8 minuta.
  5. Uz svaku porciju ide poširano jaje , nasjeckani bosiljak, svježe mljeveni papar, kap maslinovog ulja i tostirani kruh sa strane.

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 2 boce pirea od rajčica (oko 1.4 kg)
  • 1 mrkva
  • 2 stabljike celera
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 svežanj bosiljka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • Soli i papra prema ukusu
  • Domaći kruh za posluživanje
  • Za jaja:
  • 6 jaja
  • 20 ml crvenog vinskog octa
  • soli prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve