Opis
- Narežite mrkvu, celer i češnjak na kockice. Popržite ih u maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte polovicu grubo nasjeckanog bosiljka.
- Ulijte rajčicu i oko 500 ml vode. Začinite solju. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
- Neka voda s octom i solju zakipi. Ugasite vatru. Poširajte jaja u vodi , koja mora biti ispod točke vrenja dok se ne napravi opna. Pazite da žutanjak ostane mekan.
- Narežite kruh i tostirajte ga u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva sve dok ne posmeđi – nekih 8 minuta.
- Uz svaku porciju ide poširano jaje , nasjeckani bosiljak, svježe mljeveni papar, kap maslinovog ulja i tostirani kruh sa strane.
* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 2 boce pirea od rajčica (oko 1.4 kg)
- 1 mrkva
- 2 stabljike celera
- 4 češnja češnjaka
- 1 svežanj bosiljka
- 60 ml maslinovog ulja
- Soli i papra prema ukusu
- Domaći kruh za posluživanje
Za jaja:
- 6 jaja
- 20 ml crvenog vinskog octa
- soli prema ukusu