Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 4 patlidžana (srednje velika)
  • soli po ukusu
  • maslinovo ulje za premazivanje
  • 200 g sira kačkavalja
  • 300 g punomasne skute
  • 300 g sira u salamuri
  • 100 g parmezana
  • 1 limenka sjeckane rajčice (400 g)
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuti zeleni feferon
  • 1/4 stručka peršina
  • 1/4 žličice sušenog origana
  • maslinovo ulje za pirjanje
  • soli i papra po ukusu

Priprema

  • 1. Patlidžane narežite na duge, tanke trake. Nasolite ih i 20 minuta ostavite odstajati da puste gorki sok.
  • 2. Zatim ih isperite, osušite i premažite maslinovim uljem. S obje ih strane prepecite na grill tavi.
  • 3. Pomiješajte skutu, izmrvljen sir iz salamure i nariban parmezan.
  • 4. Sitno nasjeckajte luk i češnjak pa ih kratko popržite na maslinovom ulju. Dodajte im rajčicu iz limenke i nasjeckan ljuti feferon. Nakon kratkog krčkanja začinite ih origanom, soli, paprom i sjeckanim peršinom pa sklonite sa štednjaka.
  • 5. Na svaku traku patlidžana nanesite nadjev i uvijte je u rolicu.
  • 6. U kalup za pečenje izlijte rajčicu, a po vrhu slažite rolice. Pospite ih ribanim kačkavaljem i oko 15 minuta zapecite na 180 °C, dok ne porumene.

Povezani recepti

Vidi sve