Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 16:35 | Subota 4 Prosinac u 00:10

Opis

  1. Kako biste napravili mesne okruglice, na sitno nasjeckajte luk i peršin.
  2. Mljevenu govedinu pomiješajte s pimentom, origanom, soli, šarenim zrncima papra, lukom, maslinovim uljem i peršinom. Miješajte dok se ne sjedini.
  3. Smjesu oblikujte u kuglice i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. U teflonskoj tavi zagrijte ulje i pecite mesne okruglice sa svih strana.
  5. Kako biste napravili humus, ispasirajte slanutak s češnjakom, sokom limuna, kuminom, maslinovim uljem, pastom od sezama i soli po ukusu.
  6. Za umak od jogurta, sitno nasjeckajte mentu i umiješajte u jogurt, začinite sa soli po ukusu.
  7. Pita kruh premažite maslinovim uljem i pecite u pećnici dok ne postane hrskav.
  8. Mesne okruglice poslužite s humusom, začinjenim jogurtom, par kapi maslinovog ulja, grančicom mente i hrskavim kruhom.

Sastojci

  • 600 g mljevene govedine (od plećke)
  • 1 manji crveni luk
  • 1/2 vezice peršina
  • 2 žličice miješanog papra u zrnu
  • 1/2 žličice mljevenog pimenta
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • 2 žličice soli
  • 50 ml maslinovog ulja

Za humus:

  • 400 g slanutka iz konzerve
  • 2 žlice paste od sezama
  • sok 1 limuna
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 prstohvat kumina
  • soli po ukusu

Za jogurt:

  • 200 g jogurta
  • svježe mente prema ukusu
  • soli po želji

Za posluživanje:

  • 2 grčka plosnata kruha
  • maslinovo ulje za premazivanje
  • 1 grančica mente
  • pita kruh za posluživanje

Povezani recepti