Pačja juha
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1 patka
- 2 krumpira
- 2 mrkve
- 1 pasternak
- 2 stručka celera
- 1 crvena rajčica
- 2 lovorova lista
- 100 g riže
- 1/2 vezice celera
- 2 grančice timijana
- sol i papar po ukusu
- Za zgušnjivač na bazi jajeta
- 100 g jogurta
- 2 žumanjka
Priprema
- 1. Narezati patku na komade i staviti je u lonac. Preliti hladnom vodom i prokuhati. Skinuti pjenu i dodati lovorov list, sol i papar.
- 2. Peći dok meso ne počne spadati s kostiju. Procijediti bujon i skinuti kožu i kosti. Narezati meso.
- 3. Oguliti krumpir, mrkvu, peršin, celer i rajčicu. Narezati na kockice i dodati u bujon.
- 4. Kada povrće omekša, procijediti juhu. Vratiti je na kuhalo, dodati rižu i ukrasiti sitno sjeckanim celerom i timijanom.
- 5. Kada se riža skuha, vratiti meso i kuhati još 5 minuta.
- 6. Umutiti žumanjke s jogurtom i postupno ih zagrijavati vrućom juhom. Dodati zgušnjivač u posudu, začiniti mljevenim paprom i solju po ukusu i kuhati još 5 minuta. Poslužiti juhu s listovima celera.
- Savjet:
- Ako ste kupili patku s iznutricama, iznutrice možete koristiti u juhi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)