Pačja juha

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 patka
  • 2 krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 pasternak
  • 2 stručka celera
  • 1 crvena rajčica
  • 2 lovorova lista
  • 100 g riže
  • 1/2 vezice celera
  • 2 grančice timijana
  • sol i papar po ukusu
  • Za zgušnjivač na bazi jajeta
  • 100 g jogurta
  • 2 žumanjka

Priprema

  • 1. Narezati patku na komade i staviti je u lonac. Preliti hladnom vodom i prokuhati. Skinuti pjenu i dodati lovorov list, sol i papar.
  • 2. Peći dok meso ne počne spadati s kostiju. Procijediti bujon i skinuti kožu i kosti. Narezati meso.
  • 3. Oguliti krumpir, mrkvu, peršin, celer i rajčicu. Narezati na kockice i dodati u bujon.
  • 4. Kada povrće omekša, procijediti juhu. Vratiti je na kuhalo, dodati rižu i ukrasiti sitno sjeckanim celerom i timijanom.
  • 5. Kada se riža skuha, vratiti meso i kuhati još 5 minuta.
  • 6. Umutiti žumanjke s jogurtom i postupno ih zagrijavati vrućom juhom. Dodati zgušnjivač u posudu, začiniti mljevenim paprom i solju po ukusu i kuhati još 5 minuta. Poslužiti juhu s listovima celera.
  • Savjet:
  • Ako ste kupili patku s iznutricama, iznutrice možete koristiti u juhi.

Povezani recepti

Vidi sve