Opis

Priprema:

1. Narezati patku na komade i staviti je u lonac. Preliti hladnom vodom i prokuhati. Skinuti pjenu i dodati lovorov list, sol i papar.

2. Peći dok meso ne počne spadati s kostiju. Procijediti bujon i skinuti kožu i kosti. Narezati meso.

3. Oguliti krumpir, mrkvu, peršin, celer i rajčicu. Narezati na kockice i dodati u bujon.

4. Kada povrće omekša, procijediti juhu. Vratiti je na kuhalo, dodati rižu i ukrasiti sitno sjeckanim celerom i timijanom.

5. Kada se riža skuha, vratiti meso i kuhati još 5 minuta.

6. Umutiti žumanjke s jogurtom i postupno ih zagrijavati vrućom juhom. Dodati zgušnjivač u posudu, začiniti mljevenim paprom i solju po ukusu i kuhati još 5 minuta. Poslužiti juhu s listovima celera.

Savjet:

Ako ste kupili patku s iznutricama, iznutrice možete koristiti u juhi. 

Sastojci

Sastojci

  • 1 patka
  • 2 krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 pasternak
  • 2 stručka celera
  • 1 crvena rajčica
  • 2 lovorova lista
  • 100 g riže
  • 1/2 vezice celera
  • 2 grančice timijana
  • sol i papar po ukusu

Za zgušnjivač na bazi jajeta

  • 100 g jogurta
  • 2 žumanjka

Povezani recepti