Popečci s rajčicom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 1 kg crvenih rajčica
  • 500 g luka
  • 3 - 4 grančice metvice
  • 1/2 žličice origana
  • 175 g brašna
  • 1 i 1/2 žličica praška za pecivo
  • Ulje za prženje
  • Sol i papar po želji

Priprema

  • 1. Očistite rajčice od sjemenki i narežite na kockice. Posolite ih i ostavite na cjediljki da puste tekućinu. Ocijedite ih i zgnječite rukama.
  • 2. Naribajte luk, posolite ga i ostavite na cjediljki 1 - 2 sata. Temeljito ga ocijedite. Ako treba, istisnite tekućinu.
  • 3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  • 4. Pomiješajte rajčice, luk, nasjeckanu metvicu, origano, papar i mješavinu s brašnom.
  • 5. S dvije žlice vadite smjesu i pržite u ulju dok popečci ne poprime zlatnu boju.

Povezani recepti

Vidi sve