Popečci s rajčicom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 kg crvenih rajčica
- 500 g luka
- 3 - 4 grančice metvice
- 1/2 žličice origana
- 175 g brašna
- 1 i 1/2 žličica praška za pecivo
- Ulje za prženje
- Sol i papar po želji
Priprema
- 1. Očistite rajčice od sjemenki i narežite na kockice. Posolite ih i ostavite na cjediljki da puste tekućinu. Ocijedite ih i zgnječite rukama.
- 2. Naribajte luk, posolite ga i ostavite na cjediljki 1 - 2 sata. Temeljito ga ocijedite. Ako treba, istisnite tekućinu.
- 3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- 4. Pomiješajte rajčice, luk, nasjeckanu metvicu, origano, papar i mješavinu s brašnom.
- 5. S dvije žlice vadite smjesu i pržite u ulju dok popečci ne poprime zlatnu boju.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu