Lepinja s biljem
Recept iz: Lora i Stoyan
Način pripreme:
- Rastopite kvasac sa šećerom u 100 ml tople vode. Stavite brašno i sol u zdjelu, dodajte jogurt, maslinovo ulje i rastopljeni kvasac.
- Promiješajte i izmijesite u glatko i lagano tijesto na nabrašnanoj površini. Stavite u namašćenu zdjelu, premažite uljem, prekrijte plastičnom folijom i ostavite po strani. zatim podijelite tijestu na osam kuglica i ostavite da se diže još 15 minuta.
- Tostirajte kumin u suhom lončiću. Obradite u tučku i pomiješajte s origanom, Samardalom, provansalskim začinima, maslacem i prethodno sitno nasjeckanim ljupčacem i peršinom.
- Izvaljajte svaku kuglu u tanki list. Premažite aromatiziranim maslacem, zarolajte u obliku puža i izvaljajte lepinje promjera 24 cm.
- Ispecite s obje strane u tavi za prženje, namašćenoj maslinovim uljem.
Mješavina provansalskih začina sadrži ružmarin, timijan, čubar, bosiljak i estragon.
Sastojci
- 500 g brašna
- 200 g jogurta
- 1,5 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 3 žličice suhog kvasca
- 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- Za nadjev:
- 150 g maslaca sobne temperature
- 1/2 žlice Samardala (češnjaka s medom)
- 1 svežanj peršina
- 1 žličica sušenog origana
- 2 grančice ljupčaca
- 1/2 žličice sjemenki kumina
- 1 žlica provansalskog začina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira