Lepinja s biljem

Lepinja s biljem
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 5 Travanj u 01:50 | Nedjelja 5 Travanj u 02:15

Opis

Način pripreme:

  1. Rastopite kvasac sa šećerom u 100 ml tople vode. Stavite brašno i sol u zdjelu, dodajte jogurt, maslinovo ulje i rastopljeni kvasac.
  2. Promiješajte i izmijesite u glatko i lagano tijesto na nabrašnanoj površini. Stavite u namašćenu zdjelu, premažite uljem, prekrijte plastičnom folijom i ostavite po strani. zatim podijelite tijestu na osam kuglica i ostavite da se diže još 15 minuta.
  3. Tostirajte kumin u suhom lončiću. Obradite u tučku i pomiješajte s origanom, Samardalom, provansalskim začinima, maslacem i prethodno sitno nasjeckanim ljupčacem i peršinom.
  4. Izvaljajte svaku kuglu u tanki list. Premažite aromatiziranim maslacem, zarolajte u obliku puža i izvaljajte lepinje promjera 24 cm.
  5. Ispecite s obje strane u tavi za prženje, namašćenoj maslinovim uljem.

 

Mješavina provansalskih začina sadrži ružmarin, timijan, čubar, bosiljak i estragon.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 200 g jogurta
  • 1,5  žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 3 žličice suhog kvasca
  • 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja

Za nadjev:

  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 1/2 žlice Samardala (češnjaka s medom)
  • 1 svežanj peršina
  • 1 žličica sušenog origana
  • 2 grančice ljupčaca
  • 1/2 žličice sjemenki kumina
  • 1 žlica provansalskog začina

Povezani recepti