Pečeni sir sa sušenim smokvama
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 400 g kravljeg sira
- 4 lista lisnatog tijesta
- 4 grančice timijana
- 100 g sušenih smokava
- 50 g badema
- 50 g lješnjaka
- 2 žlice šećera
- 2 žlice meda
- 200 ml vina Porto (ili Marsala)
- 2 žlice maslaca
- Maslinovo ulje za premazivanje
Priprema
- Narežite sir na 4 jednake kriške.
- Svaku krišku stavite na list lisnatog tijesta te je posipajte listićima timijana.
- Čvrsto zamotajte listove kako biste oblikovali male smotuljke. Smotuljke premažite maslinovim uljem sa svih strana.
- Stavite ih u teflonsku tavu te pecite dok ne porumene sa svake strane.
- Unaprijed zagrijte pećnicu na 180 °C. Tostirajte orašaste plodove otprilike 8 minuta. Zatim ih ostavite po strani da se ohlade te ih nasjeckajte.
- Dodajte vino, šećer i med u pravu tavu. Zagrijte smjesu. Dodajte smokve, koje ste prethodno raščetvorili.
- Kuhajte nekoliko minuta. maknite s vatre. Dodajte maslac pa stavite umak po strani da se malo ohladi.
- Poslužite sir s umakom od smokava i tostiranim orašastim plodovima.
- * Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nico Reynolds
Kozice na žaru s mangom i krvavicom
Recepti Nadiya Hussain
Tjestenina s avokadom, graškom i metvicom
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Adam Liaw
Švedska kardamom peciva s punjenjem (Semlor)