Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Siječanj u 16:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 00:00

Opis

  1. Narežite sir na 4 jednake kriške.
  2. Svaku krišku stavite na list lisnatog tijesta te je posipajte listićima timijana.
  3. Čvrsto zamotajte listove kako biste oblikovali male smotuljke. Smotuljke premažite maslinovim uljem sa svih strana.
  4. Stavite ih u teflonsku tavu te pecite dok ne porumene sa svake strane.
  5. Unaprijed zagrijte pećnicu na 180 °C. Tostirajte orašaste plodove otprilike 8 minuta. Zatim ih ostavite po strani da se ohlade te ih nasjeckajte.
  6. Dodajte vino, šećer i med u pravu tavu. Zagrijte smjesu. Dodajte smokve, koje ste prethodno raščetvorili.
  7. Kuhajte nekoliko minuta. maknite s vatre. Dodajte maslac pa stavite umak po strani da se malo ohladi.
  8. Poslužite sir s umakom od smokava i tostiranim orašastim plodovima.

 

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 400 g kravljeg sira
  • 4 lista lisnatog tijesta
  • 4 grančice timijana
  • 100 g sušenih smokava
  • 50 g badema
  • 50 g lješnjaka
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice meda
  • 200 ml vina Porto (ili Marsala)
  • 2 žlice maslaca
  • Maslinovo ulje za premazivanje

Povezani recepti