Opis
Priprema:
1. Za palačinke, u zdjeli tucite brašno, jaja, maslac, kavu, kakao, sol, šećer, mlijeko i gaziranu vodu. Smjesu ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2. Na namašćenoj tavi ispecite tanke palačinke.
3. Za kremu, kuhajte žumanjke, vino Marsala i šećer na pari dok se ne zgusnu. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
4. Tucite vrhnje da postane prozračno.
5. Mascarpone pomiješajte s žumanjcima i vanilijom, a zatim s tučenim vrhnjem.
6. Naizmjence slažite palačinke i kremu. Svaki sloj pospite kakaom. Zadnji sloj neka bude krema. Hladite tortu najmanje 4 sata. Prije posluživanja ukrasite kakaom.
Sastojci
Za palačinke
- 200 ml gazirane vode
- 600 ml mlijeka
- 300 g brašna
- 4 jaja
- 1 žličica otopljenog maslaca (+ dodatno za premazivanje)
- 40 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica instant kave
- 3 žličice kakaa
Za kremu
- 500 g mascarponea
- 300 ml tekućeg punomasnog vrhnja
- 60 ml vina Marsala
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanjka
- kakao za posipanje