Tiramisu torta od francuskih palačinki
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora Naydenova dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara.
Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito te u lancu restorana Fancy.
Sastojci
- 200 ml gazirane vode
- 600 ml mlijeka
- 300 g brašna
- 4 jaja
- 1 žličica otopljenog maslaca (+ dodatno za premazivanje)
- 40 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica instant kave
- 3 žličice kakaa
- 500 g mascarponea
- 300 ml tekućeg punomasnog vrhnja
- 60 ml vina Marsala
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanjka
- kakao za posipanje
Priprema
- 1. Za palačinke, u zdjeli tucite brašno, jaja, maslac, kavu, kakao, sol, šećer, mlijeko i gaziranu vodu. Smjesu ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- 2. Na namašćenoj tavi ispecite tanke palačinke.
- 3. Za kremu, kuhajte žumanjke, vino Marsala i šećer na pari dok se ne zgusnu. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
- 4. Tucite vrhnje da postane prozračno.
- 5. Mascarpone pomiješajte s žumanjcima i vanilijom, a zatim s tučenim vrhnjem.
- 6. Naizmjence slažite palačinke i kremu. Svaki sloj pospite kakaom. Zadnji sloj neka bude krema. Hladite tortu najmanje 4 sata. Prije posluživanja ukrasite kakaom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Cheesecake bez pečenja
Recepti Silvia Colloca
Torta caprese
Recepti Nadiya Hussain
Rupičasta torta od kave i naranče
Recepti Tom Kerridge
BBQ medena torta
Recepti Luca Ciano
Torta od riže – kolač od arborio riže
Recepti Donal Skehan
Torta od palente s limoncellom
Recepti Donal Skehan
Savršena rođendanska torta funfetti
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjenice
Recepti Lora i Stoyan
Zlatokosina rođendanska torta