Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 200 g graha
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 1 grančica svježe metvice
  • 20 g sušenih vrganja
  • 1 zelena paprika
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žlice maslaca
  • soli po ukusu
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 3 grančice metvice
  • 1 stručak peršina
  • sok 1/2 limuna
  • soli po ukusu

Priprema

  • 1. Grah uspite u električni lonac, dodajte sjeckani luk i mrkvu, grančicu metvice i oko čašu i pol vode. Razina vode ne smije biti viša od 2 cm iznad graha. Kuhajte ih 30 minuta pod pritiskom. Grah na štednjaku kuhajte 2 sata u 2 litre vode.
  • 2. Vrganje namačite u vodi. U loncu zagrijte maslac, popržite nasjeckanu zelenu papriku pa dodajte brašno, koncentrat rajčice, mljevenu papriku i šalicu vrele vode. Promiješajte ih i ulijte u grah. Ubacite nasjeckane vrganje, malo vode u kojoj su se namakali i sve posolite. Kuhajte ih 10 minuta na laganoj vatri, a na početku povremeno promiješajte.
  • 3. Za aromatično ulje, u blender stavite sok limuna, metvicu, maslinovo ulje, peršin i soli po ukusu. Pasirajte ih i poslužite s grahom.

Povezani recepti

Vidi sve