Grah s vrganjima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g graha
- 1 mrkva
- 1 luk
- 1 grančica svježe metvice
- 20 g sušenih vrganja
- 1 zelena paprika
- 1 žličica mljevene paprike
- 2 žlice brašna
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 žlice maslaca
- soli po ukusu
- 100 ml maslinovog ulja
- 3 grančice metvice
- 1 stručak peršina
- sok 1/2 limuna
- soli po ukusu
Priprema
- 1. Grah uspite u električni lonac, dodajte sjeckani luk i mrkvu, grančicu metvice i oko čašu i pol vode. Razina vode ne smije biti viša od 2 cm iznad graha. Kuhajte ih 30 minuta pod pritiskom. Grah na štednjaku kuhajte 2 sata u 2 litre vode.
- 2. Vrganje namačite u vodi. U loncu zagrijte maslac, popržite nasjeckanu zelenu papriku pa dodajte brašno, koncentrat rajčice, mljevenu papriku i šalicu vrele vode. Promiješajte ih i ulijte u grah. Ubacite nasjeckane vrganje, malo vode u kojoj su se namakali i sve posolite. Kuhajte ih 10 minuta na laganoj vatri, a na početku povremeno promiješajte.
- 3. Za aromatično ulje, u blender stavite sok limuna, metvicu, maslinovo ulje, peršin i soli po ukusu. Pasirajte ih i poslužite s grahom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh
Recepti Shane Delia
Slanutak s kurkumom, krumpirima, zelenim povrćem i zhoughom
Recepti Shane Delia
Pržena cvjetača i tahini
Recepti Shane Delia
Ful medames Toma Sarafiana
Recepti Annabel Langbein
Vegetarijanska pakora
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom