Grah s vrganjima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g graha
- 1 mrkva
- 1 luk
- 1 grančica svježe metvice
- 20 g sušenih vrganja
- 1 zelena paprika
- 1 žličica mljevene paprike
- 2 žlice brašna
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 žlice maslaca
- soli po ukusu
- 100 ml maslinovog ulja
- 3 grančice metvice
- 1 stručak peršina
- sok 1/2 limuna
- soli po ukusu
Priprema
- 1. Grah uspite u električni lonac, dodajte sjeckani luk i mrkvu, grančicu metvice i oko čašu i pol vode. Razina vode ne smije biti viša od 2 cm iznad graha. Kuhajte ih 30 minuta pod pritiskom. Grah na štednjaku kuhajte 2 sata u 2 litre vode.
- 2. Vrganje namačite u vodi. U loncu zagrijte maslac, popržite nasjeckanu zelenu papriku pa dodajte brašno, koncentrat rajčice, mljevenu papriku i šalicu vrele vode. Promiješajte ih i ulijte u grah. Ubacite nasjeckane vrganje, malo vode u kojoj su se namakali i sve posolite. Kuhajte ih 10 minuta na laganoj vatri, a na početku povremeno promiješajte.
- 3. Za aromatično ulje, u blender stavite sok limuna, metvicu, maslinovo ulje, peršin i soli po ukusu. Pasirajte ih i poslužite s grahom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće