Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 3 manja patlidžana
- 150 g krem sira
- 50 g kiselog vrhnja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 žličice origana
- 150 ml maslinova ulja, i još malo za posluživanje
- Naribana korica jednog limuna i jedna žlica soka
- 1-2 nasjeckane stabljike peršina, za posipanje
- 1 ciabatta
- Sol, po želji
Priprema
- 1. Zarežite patlidžane vrhom noža pa ih stavite na lim za pečenje. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 – 40 minuta. Izvadite iz pećnice i prekrijte folijom da ih lakše ogulite kasnije.
- 2. Luk narezan na kockice posolite i karamelizirajte u 20 ml ulja.
- 3. Ogulite patlidžane i narežite ih na sitno. Zgnječite češnjak i malo soli u pastu.
- 4. U zdjeli pomiješajte patlidžane, luk, češnjak, krem sir, vrhnje, origano, naribanu koricu limuna i žlicu limunova soka. Ulijte i 100 ml maslinova ulja, začinite solju i promiješajte.
- 5. Stavite kruh u zamrzivač pa ga tanko narežite oštrim nožem.
- 6. Složite kriške na obloženi lim i prelijte preostalim uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C, ne ventilacijskoj, oko osam minuta.
- 7. Umak pospite s malo peršina i poslužite s čipsom od kruha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu