1. Ječam kuhajte u vodi dok ne omekša. Zatim, ocijedite i temeljito isperite pod hladnom vodom.
  2. Kako biste odvojili sjemenke nara, narežite nar na četvrtine i tucite koru sa stražnjom stranom žlice tako da sjemenke ispadnu u zdjelu.
  3. Celer ogulite i tanko narežite. Tanko narežite kupus i obje vrste povrća pomiješajte u zdjeli.
  4. Kratko tostirajte orahe na suhoj tavi, zatim ih nasjeckajte.
  5. Ječam pomiješajte s kupusom i celerom. Dodajte polovicu količine sjemenki nara.
  6. Za preljev, pomiješajte med, senf, balzamični ocat, maslinovo ulje, ribani zest limuna i sok limuna, češnjak, koji ste prethodno s malo soli pretvorili u pastu, te soli po ukusu.
  7. Salatu začinite s preljevom i poslužite na postelji od špinata, zajedno s listovima celera, tostiranim orasima i preostalim sjemenkama nara.

Sastojci

  • 200 g bisernog ječma
  • 1 manji crveni kupus
  • 1 nar
  • 3 štapa celera
  • 60 g oraha
  • mladog špinata za posluživanje
  • Za preljev:
  • 70 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 2 žlice bijelog balzamičnog octa
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica zrnatog senfa
  • 1 češanj češnjaka
  • soli po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve