Salata od špinata, ječma i nara
Recept iz: Lora i Stoyan
- Ječam kuhajte u vodi dok ne omekša. Zatim, ocijedite i temeljito isperite pod hladnom vodom.
- Kako biste odvojili sjemenke nara, narežite nar na četvrtine i tucite koru sa stražnjom stranom žlice tako da sjemenke ispadnu u zdjelu.
- Celer ogulite i tanko narežite. Tanko narežite kupus i obje vrste povrća pomiješajte u zdjeli.
- Kratko tostirajte orahe na suhoj tavi, zatim ih nasjeckajte.
- Ječam pomiješajte s kupusom i celerom. Dodajte polovicu količine sjemenki nara.
- Za preljev, pomiješajte med, senf, balzamični ocat, maslinovo ulje, ribani zest limuna i sok limuna, češnjak, koji ste prethodno s malo soli pretvorili u pastu, te soli po ukusu.
- Salatu začinite s preljevom i poslužite na postelji od špinata, zajedno s listovima celera, tostiranim orasima i preostalim sjemenkama nara.
Sastojci
- 200 g bisernog ječma
- 1 manji crveni kupus
- 1 nar
- 3 štapa celera
- 60 g oraha
- mladog špinata za posluživanje
- Za preljev:
- 70 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 limun
- 2 žlice bijelog balzamičnog octa
- 1 žličica meda
- 1 žličica zrnatog senfa
- 1 češanj češnjaka
- soli po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli