Proljetna Panagyurski jaja (Poširana jaja sa sirom i jogurtom)
Recept iz: Lora i Stoyan
- Mladi luk i zeleni češnjak očistite i narežite na sitno. Štavelj očistite od tvrdih dijelova i sitno narežite.
- Zagrijte maslac i pržite luk, češnjak, špinat i štavelj. Ostavite sa strane.
- U kalup za složence ulijte vodu. Neka zavrije, zatim dodajte ocat. Vatru ugasite i u vodi poširajte jaja, osigurajte temperaturu vode ispod vrenja.
- Sir smrvite i pomiješajte s polovicom količine jogurta. Preostali jogurt pasirajte s ohlađenim zelenim sastojcima.
- Žlicom izvadite jogurt sa sirom na dno tanjura za posluživanje. Prelijte zelenim jogurtom. Jaja posložite po vrhu. Ukrasite paprikom koju ste kratko prepržili na maslacu i sitno sjeckanim pepermintom.
Sastojci
- 12 jaja (veličine L)
- 3 žlice octa
- 300 g kravljeg sira
- 400 g jogurta
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica zelenog češnjaka
- 1 vezica štavelja
- 100 g mladog špinata
- 30-40 g maslaca
- soli po ukusu
- Za posluživanje:
- 30 g maslaca
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/2 vezice peperminta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom