Banica sa slatkim sirom i medom

Banica sa slatkim sirom i medom

Opis

Priprema:

1.  Otopite maslac. Pomiješajte sir i skutu. Pola lisnatog tijesta namažite otopljenim maslacem i stavite na lim za pečenje.

2.  Ravnomjerno raspodijelite smjesu od sira po vrhu, pospite šećerom, prelijte medom i dodajte grožđice.

3.  Ostatak lisnatog tijesta premažite otopljenim maslacem i stavite na vrh.

4.  Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Izrežite banicu na komade i pecite oko 20 minuta.

5.  Za sirup u loncu otopite šećer, 150 ml vode i limunov sok. Kuhajte dok se ne zgusne.

6.  Izvadite banicu iz pećnice i prelijte hladnim šećernim sirupom. Odložite na sat vremena. Pospite šećerom u prahu i poslužite. 

Sastojci

Sastojci

  • 300 g mekog kozjeg sira
  • 400 g skute
  • šećer za posipanje
  • 60 g grožđica (bijelih i crnih)
  • med za preljev
  • 1 pakiranje dobrog lisnatog tijesta (400 g)
  • 180 g maslaca
  • šećer u prahu za posipanje

Za sirup

  • 150 g šećera
  • 1/2 limuna

Povezani recepti