Opis
Priprema:
1. Otopite maslac. Pomiješajte sir i skutu. Pola lisnatog tijesta namažite otopljenim maslacem i stavite na lim za pečenje.
2. Ravnomjerno raspodijelite smjesu od sira po vrhu, pospite šećerom, prelijte medom i dodajte grožđice.
3. Ostatak lisnatog tijesta premažite otopljenim maslacem i stavite na vrh.
4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Izrežite banicu na komade i pecite oko 20 minuta.
5. Za sirup u loncu otopite šećer, 150 ml vode i limunov sok. Kuhajte dok se ne zgusne.
6. Izvadite banicu iz pećnice i prelijte hladnim šećernim sirupom. Odložite na sat vremena. Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 300 g mekog kozjeg sira
- 400 g skute
- šećer za posipanje
- 60 g grožđica (bijelih i crnih)
- med za preljev
- 1 pakiranje dobrog lisnatog tijesta (400 g)
- 180 g maslaca
- šećer u prahu za posipanje
Za sirup
- 150 g šećera
- 1/2 limuna