Banica sa slatkim sirom i medom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Sastojci
  • 300 g mekog kozjeg sira
  • 400 g skute
  • šećer za posipanje
  • 60 g grožđica (bijelih i crnih)
  • med za preljev
  • 1 pakiranje dobrog lisnatog tijesta (400 g)
  • 180 g maslaca
  • šećer u prahu za posipanje
  • Za sirup
  • 150 g šećera
  • 1/2 limuna

Priprema

  • 1.  Otopite maslac. Pomiješajte sir i skutu. Pola lisnatog tijesta namažite otopljenim maslacem i stavite na lim za pečenje.
  • 2.  Ravnomjerno raspodijelite smjesu od sira po vrhu, pospite šećerom, prelijte medom i dodajte grožđice.
  • 3.  Ostatak lisnatog tijesta premažite otopljenim maslacem i stavite na vrh.
  • 4.  Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Izrežite banicu na komade i pecite oko 20 minuta.
  • 5.  Za sirup u loncu otopite šećer, 150 ml vode i limunov sok. Kuhajte dok se ne zgusne.
  • 6.  Izvadite banicu iz pećnice i prelijte hladnim šećernim sirupom. Odložite na sat vremena. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve