Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 25 Listopad u 03:25 | Nedjelja 25 Listopad u 03:50

Opis

  1. Ogulite ciklu i nasjeckajte je na kockice, Stavite je u posudu s oko 200 ml vode, 20 ml maslinovog ulja i posolite. Poklopite i kuhajte dok ne omekša.
  2. Procijedite slanutak, dio ostavite postrani za ukras. Naribajte koricu limuna.
  3. U posudi sjeckalice, istrgajte listove mente, dodajte limunovu koricu, jeckani češanj češnjaka, sok limete, slanutak, pastu od sezamovih sjemenki, oko 50 ml maslinovog ulja, kumin, sol i papar. Sve pomiješajte u sjeckalici, dodajte ciklu, zajedno s 1-2 žlice vode za kuhanje kako biste postigli bolju konzistenciju namaza i bolje samljeli slanutak.
  4. Ispržite bučine sjemenke na suhoj tavici. Ostavite da se ohlade.
  5. Ohlađeni hummus poslužite u dubokom tanjuru. Ukrasite slanutkom i bučinim sjemenkama. Prelijte preostalim extra djevičanskim maslinovim uljem i ukrasite svježim listovima mente.

Savjet:

Poslužite hummus na šnitama tostiranog kruha.

 

Sastojci

  • 1 cikla
  • 1 staklenka slanutka
  • 1 limeta
  • 1 grančica mente
  • 1 češanj češnjaka
  •  2 žlice paste od sezamovih sjemenki
  • 1 prstohvat kumina
  • 100 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 g oljuštenih sirovih bučinih sjemenki
  • Sol i papar

Povezani recepti