Humus od cikle
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 cikla
- 1 staklenka slanutka
- 1 limeta
- 1 grančica mente
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice paste od sezamovih sjemenki
- 1 prstohvat kumina
- 100 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g oljuštenih sirovih bučinih sjemenki
- Sol i papar
Priprema
- 1. Ogulite ciklu i nasjeckajte je na kockice, Stavite je u posudu s oko 200 ml vode, 20 ml maslinovog ulja i posolite. Poklopite i kuhajte dok ne omekša.
- 2. Procijedite slanutak, dio ostavite postrani za ukras. Naribajte koricu limuna.
- 3. U posudi sjeckalice, istrgajte listove mente, dodajte limunovu koricu, jeckani češanj češnjaka, sok limete, slanutak, pastu od sezamovih sjemenki, oko 50 ml maslinovog ulja, kumin, sol i papar. Sve pomiješajte u sjeckalici, dodajte ciklu, zajedno s 1-2 žlice vode za kuhanje kako biste postigli bolju konzistenciju namaza i bolje samljeli slanutak.
- 4. Ispržite bučine sjemenke na suhoj tavici. Ostavite da se ohlade.
- 5. Ohlađeni hummus poslužite u dubokom tanjuru. Ukrasite slanutkom i bučinim sjemenkama. Prelijte preostalim extra djevičanskim maslinovim uljem i ukrasite svježim listovima mente.
- 6. Poslužite hummus na šnitama tostiranog kruha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Vinegret s artičokama
Recepti Nico Reynolds
Bakin ljuti umak
Recepti Nico Reynolds
Argentinski umak chimichurri
Recepti Adam Liaw
Umak od čilija
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Ajvar i Lutenica
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu