Salata od krastavaca i šparoga
Recept iz: Lora i Stoyan
- Gulilicom za povrće ogulite krastavac na tanke, duge ploške, zajedno s korom.
- Šparoge očistite od vanjske kore i također ogulite na tange ploške uz pomoć gulilice za povrće.
- Komorač narežite na tanke ploške i spojite s krastavcima i šparogama u jednoj velikoj zdjeli.
- Jaja skuhajte u slanoj vodi, ali potrudite se da budu meko kuhana.
- Kako biste napravili preljev, ogulite đumbir i naribajte ga na sitno.
- U zdjeli, spojite senf, balzamični ocat, maslinovo ulje, sok đumbira, nariban zest naranče i soli prema želji.
- U zdjelu s povrćem dodajte špinat i sitno sjeckani peršin, te sve zajedno promiješajte.
- Preljev prelijte po salati i promiješajte. Poslužite s meko kuhanim jajima, koje se prethodno prerezali na dva dijela.
Sastojci
- 2 krastavca
- 1 vezica zelenih šparoga
- 1 glavica komorača
- 4 meko kuhana jaja
- 40 g mladog špinata
- 1 vezica peršina
- Za preljev:
- 30 g đumbira
- zest 1 naranče
- 1 žličica senfa
- 40 ml bijelog balzamičnog octa
- 70 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće