1. Gulilicom za povrće ogulite krastavac na tanke, duge ploške, zajedno s korom.
  2. Šparoge očistite od vanjske kore i također ogulite na tange ploške uz pomoć gulilice za povrće.
  3. Komorač narežite na tanke ploške i spojite s krastavcima i šparogama u jednoj velikoj zdjeli.
  4. Jaja skuhajte u slanoj vodi, ali potrudite se da budu meko kuhana.
  5. Kako biste napravili preljev, ogulite đumbir i naribajte ga na sitno.
  6. U zdjeli, spojite senf, balzamični ocat, maslinovo ulje, sok đumbira, nariban zest naranče i soli prema želji.
  7. U zdjelu s povrćem dodajte špinat i sitno sjeckani peršin, te sve zajedno promiješajte.
  8. Preljev prelijte po salati i promiješajte. Poslužite s meko kuhanim jajima, koje se prethodno prerezali na dva dijela.

Sastojci

  • 2 krastavca
  • 1 vezica zelenih šparoga
  • 1 glavica komorača
  • 4 meko kuhana jaja
  • 40 g mladog špinata
  • 1 vezica peršina
  • Za preljev:
  • 30 g đumbira
  • zest 1 naranče
  • 1 žličica senfa
  • 40 ml bijelog balzamičnog octa
  • 70 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve