Opis
Način pripreme:
1. Uklonite kožu s pileta i razrežite ga na komade.
2. Ogulite luk i narežite ga na polumjesece. Celer, mrkve i poriluk narežite na tanke, duge trake.
3. U veliku posudu složite 1/3 narezanog povrća. Povrh toga posložite polovicu pileta. Poslije toga rasporedite još 1/3 povrća i ostatak pileta. Završite s posljednjom 1/3 povrća. Dolijte vermut i pileći temeljac. Začinite estragonom, solju i crnim paprom. Poklopite i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri dok piletina ne bude kuhana.
4. Procijedite i zadržite temeljac.
5. U posudi istucite vrhnje i kukuruzni škrob, dodajte žutanjak pa još tucite. U tankom mlazu dolijte smjesi temeljac. Stavite smjesu na kuhalo dok malo ne zgusne.
6. U duboku posudu rasporedite meso i povrće. Zalijte smjesom s temeljcem. Posipajte sitno nasjeckanim peršinom.
Sastojci
Sastojci
- 1 pile
- 2 glavice luka
- 2 stabljike celera
- 2 mrkve
- 2 poriluka
- 350 ml vermuta
- 500 ml pilećeg temeljca
- 1/2 žličice sušenog estragona
- soli i crnog papra po ukusu
- 100 ml vrhnja životinjskog podrijetla
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žutanjak
- 1/4 vezice peršina