Flamanska pileća juha
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1 pile
- 2 glavice luka
- 2 stabljike celera
- 2 mrkve
- 2 poriluka
- 350 ml vermuta
- 500 ml pilećeg temeljca
- 1/2 žličice sušenog estragona
- soli i crnog papra po ukusu
- 100 ml vrhnja životinjskog podrijetla
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žutanjak
- 1/4 vezice peršina
Priprema
- 1. Uklonite kožu s pileta i razrežite ga na komade.
- 2. Ogulite luk i narežite ga na polumjesece. Celer, mrkve i poriluk narežite na tanke, duge trake.
- 3. U veliku posudu složite 1/3 narezanog povrća. Povrh toga posložite polovicu pileta. Poslije toga rasporedite još 1/3 povrća i ostatak pileta. Završite s posljednjom 1/3 povrća. Dolijte vermut i pileći temeljac. Začinite estragonom, solju i crnim paprom. Poklopite i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri dok piletina ne bude kuhana.
- 4. Procijedite i zadržite temeljac.
- 5. U posudi istucite vrhnje i kukuruzni škrob, dodajte žutanjak pa još tucite. U tankom mlazu dolijte smjesi temeljac. Stavite smjesu na kuhalo dok malo ne zgusne.
- 6. U duboku posudu rasporedite meso i povrće. Zalijte smjesom s temeljcem. Posipajte sitno nasjeckanim peršinom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)