Flamanska pileća juha

Flamanska pileća juha
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Studeni u 00:00 | Srijeda 20 Studeni u 11:30

Opis

Način pripreme:

1. Uklonite kožu s pileta i razrežite ga na komade.

2. Ogulite luk i narežite ga na polumjesece. Celer, mrkve i poriluk narežite na tanke, duge trake.  

3. U veliku posudu složite 1/3 narezanog povrća. Povrh toga posložite polovicu pileta. Poslije toga rasporedite još 1/3 povrća i ostatak pileta. Završite s posljednjom 1/3 povrća. Dolijte vermut i pileći temeljac. Začinite estragonom, solju i crnim paprom. Poklopite i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri dok piletina ne bude kuhana.

4. Procijedite i zadržite temeljac.

5. U posudi istucite vrhnje i kukuruzni škrob, dodajte žutanjak pa još tucite. U tankom mlazu dolijte smjesi temeljac.  Stavite smjesu na kuhalo dok malo ne zgusne.

6. U duboku posudu rasporedite meso i povrće. Zalijte smjesom s temeljcem. Posipajte sitno nasjeckanim peršinom. 

Sastojci

Sastojci

  • 1 pile
  • 2 glavice luka
  • 2 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 2 poriluka
  • 350 ml vermuta
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 1/2 žličice sušenog estragona
  • soli i crnog papra po ukusu
  • 100 ml vrhnja životinjskog podrijetla
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žutanjak
  • 1/4 vezice peršina

Povezani recepti