Flamanska pileća juha

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 pile
  • 2 glavice luka
  • 2 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 2 poriluka
  • 350 ml vermuta
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 1/2 žličice sušenog estragona
  • soli i crnog papra po ukusu
  • 100 ml vrhnja životinjskog podrijetla
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žutanjak
  • 1/4 vezice peršina

Priprema

  • 1. Uklonite kožu s pileta i razrežite ga na komade.
  • 2. Ogulite luk i narežite ga na polumjesece. Celer, mrkve i poriluk narežite na tanke, duge trake.  
  • 3. U veliku posudu složite 1/3 narezanog povrća. Povrh toga posložite polovicu pileta. Poslije toga rasporedite još 1/3 povrća i ostatak pileta. Završite s posljednjom 1/3 povrća. Dolijte vermut i pileći temeljac. Začinite estragonom, solju i crnim paprom. Poklopite i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri dok piletina ne bude kuhana.
  • 4. Procijedite i zadržite temeljac.
  • 5. U posudi istucite vrhnje i kukuruzni škrob, dodajte žutanjak pa još tucite. U tankom mlazu dolijte smjesi temeljac.  Stavite smjesu na kuhalo dok malo ne zgusne.
  • 6. U duboku posudu rasporedite meso i povrće. Zalijte smjesom s temeljcem. Posipajte sitno nasjeckanim peršinom.

Povezani recepti

Vidi sve