Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 3 patlidžana srednje veličine
  • 1 crvena paprika
  • 1 pušlek mladog luka
  • 1 svežanj peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 50 g krušnih mrvica
  • Sol i papar
  • Brašno za paniranje
  • Maslinovo ulje
  • Ulje za prženje
  • Umak:
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 150 g majoneze
  • 100 ml mlijeka
  • 1/2 svežnja peršina
  • 1/4 svežnja vlasca
  • 1 grančica timijana1/2 limuna
  • 1 prstohvat češnjaka u prahu Sol i papar

Priprema

  • 1. Ogulite patlidžane i narežite ih na deblje šnite. Posolite s obje strane i pustite da odstoje oko 20 minuta kako bi se iscijedila gorčina iz njih. Isperite vodom, posušite ih papirnatim ručnikom i posložite u protvan, zajedno s paprikom. Pokapajte maslinovim uljem i pecite na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju - oko 30 minuta.
  • 2. Ohladite patlidžane i narežite ih na kockice. Ogulite i nasjeckajte papriku.
  • 3. Sitno nasjeckajte luk, peršin i češnjak.
  • 4. U posudi pomiješajte patlidžane, papriku, luk, peršin i češnjak. Izmrvite sir, dodajte jaja i krušne mrvice. Promiješajte, posolite i popaprite i ohladine u hladnjaku 15 minuta.
  • 5. Oblikujte odreske od mješavine i panirajte ih u brašnu. Pecite na malo ulja na srednjoj vatri u tavi za prženje, s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.
  • 6. Za umak, pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu i mlijeko. Začinite češnjakom, solju i paprom. Dodajte iscijeđeni limun, sitno nasjeckani peršin, vlasac, timijan i promiješajte.
  • 7. Poslužite odreske s umakom.
  • Pripremite umak unaprijed i ohladite ga u hladnjaku kako biste ga poslužili uz tople odreske.
  • * Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.

Povezani recepti

Vidi sve