Odresci od patlidžana
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 3 patlidžana srednje veličine
- 1 crvena paprika
- 1 pušlek mladog luka
- 1 svežanj peršina
- 2 češnja češnjaka
- 150 g kravljeg sira
- 2 jaja
- 50 g krušnih mrvica
- Sol i papar
- Brašno za paniranje
- Maslinovo ulje
- Ulje za prženje
- Umak:
- 150 g kiselog vrhnja
- 150 g majoneze
- 100 ml mlijeka
- 1/2 svežnja peršina
- 1/4 svežnja vlasca
- 1 grančica timijana1/2 limuna
- 1 prstohvat češnjaka u prahu Sol i papar
Priprema
- 1. Ogulite patlidžane i narežite ih na deblje šnite. Posolite s obje strane i pustite da odstoje oko 20 minuta kako bi se iscijedila gorčina iz njih. Isperite vodom, posušite ih papirnatim ručnikom i posložite u protvan, zajedno s paprikom. Pokapajte maslinovim uljem i pecite na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju - oko 30 minuta.
- 2. Ohladite patlidžane i narežite ih na kockice. Ogulite i nasjeckajte papriku.
- 3. Sitno nasjeckajte luk, peršin i češnjak.
- 4. U posudi pomiješajte patlidžane, papriku, luk, peršin i češnjak. Izmrvite sir, dodajte jaja i krušne mrvice. Promiješajte, posolite i popaprite i ohladine u hladnjaku 15 minuta.
- 5. Oblikujte odreske od mješavine i panirajte ih u brašnu. Pecite na malo ulja na srednjoj vatri u tavi za prženje, s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.
- 6. Za umak, pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu i mlijeko. Začinite češnjakom, solju i paprom. Dodajte iscijeđeni limun, sitno nasjeckani peršin, vlasac, timijan i promiješajte.
- 7. Poslužite odreske s umakom.
- Pripremite umak unaprijed i ohladite ga u hladnjaku kako biste ga poslužili uz tople odreske.
- * Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir