Opis
- Ogulite patlidžane i narežite ih na deblje šnite. Posolite s obje strane i pustite da odstoje oko 20 minuta kako bi se iscijedila gorčina iz njih. Isperite vodom, posušite ih papirnatim ručnikom i posložite u protvan, zajedno s paprikom. Pokapajte maslinovim uljem i pecite na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju - oko 30 minuta.
- Ohladite patlidžane i narežite ih na kockice. Ogulite i nasjeckajte papriku.
- Sitno nasjeckajte luk, peršin i češnjak.
- U posudi pomiješajte patlidžane, papriku, luk, peršin i češnjak. Izmrvite sir, dodajte jaja i krušne mrvice. Promiješajte, posolite i popaprite i ohladine u hladnjaku 15 minuta.
- Oblikujte odreske od mješavine i panirajte ih u brašnu. Pecite na malo ulja na srednjoj vatri u tavi za prženje, s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.
- Za umak, pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu i mlijeko. Začinite češnjakom, solju i paprom. Dodajte iscijeđeni limun, sitno nasjeckani peršin, vlasac, timijan i promiješajte.
- Poslužite odreske s umakom.
Savjet:
Pripremite umak unaprijed i ohladite ga u hladnjaku kako biste ga poslužili uz tople odreske.
* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 3 patlidžana srednje veličine
- 1 crvena paprika
- 1 pušlek mladog luka
- 1 svežanj peršina
- 2 češnja češnjaka
- 150 g kravljeg sira
- 2 jaja
- 50 g krušnih mrvica
- Sol i papar
- Brašno za paniranje
- Maslinovo ulje
- Ulje za prženje
Umak:
- 150 g kiselog vrhnja
- 150 g majoneze
- 100 ml mlijeka
- 1/2 svežnja peršina
- 1/4 svežnja vlasca
- 1 grančica timijana
1/2 limuna - 1 prstohvat češnjaka u prahu
Sol i papar