Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 16:35 | Subota 4 Prosinac u 00:10

Opis

  1. Pomiješajte brašno s 250 ml mlake vode, octom i solju.
  2. Kad se sastojci povežu u kuglu, premjestite tijesto na nabrašnanu površinu te ga mijesite oko 10 minuta dok ne postane mekano.
  3. Oblikujte 8 kuglica. Prekrijte ih krpom i ostavite ih da počivaju 20 minuta.
  4. Svaku kuglicu izvaljajte u vrlo tanki list na nabrašnanoj površini.
  5. Prelijte špinat vrućom vodom, a zatim ga osvježite hladnom vodom i ledom. Dobro ocijedite pa narežite. Sitno nasjeckajte mladi luk i peršin.
  6. U zdjeli pomiješajte sitno nasjeckani luk i špinat, izmrvite sir u zdjelu , umutite jaja te dodajte sitno sjeckani peršin, jogurt i muškatni oraščić.
  7. Stavite jedan list na pamučnu krpu. Pokapajte uljem, žlicom stavite nadjev te zarolajte uz pomoć krpe. zatim ga smotajte u oblik puža te stavite u sredinu lima za pečenje, koji ste prethodno namazali uljem. Ponovite s preostalim listovima i nadjevom te ih uvijte na limu za pečenje.
  8. Pecite pitu na 180-190 stupnjeva 30 - 40 minuta ili dok ne poprimi ugodnu boju.

Savjet:

Po izboru, nakon što izvadite pitu iz pećnice, pokapajte je hladnom vodom te je prekrijte krpom.

Umjesto uljem listove možete premazati rastopljenim maslacem ili salom.

 

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 žlica octa
  • 1 žličica soli

Za nadjev:

  • 500 g špinata
  • 2 svežnja mladog luka
  • 1 stručak peršina
  • 400 g kozjeg sira
  • 2 jajeta
  • 200 g jogurta
  • 80 ml ulja
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića

Povezani recepti