Opis
- Pomiješajte brašno s 250 ml mlake vode, octom i solju.
- Kad se sastojci povežu u kuglu, premjestite tijesto na nabrašnanu površinu te ga mijesite oko 10 minuta dok ne postane mekano.
- Oblikujte 8 kuglica. Prekrijte ih krpom i ostavite ih da počivaju 20 minuta.
- Svaku kuglicu izvaljajte u vrlo tanki list na nabrašnanoj površini.
- Prelijte špinat vrućom vodom, a zatim ga osvježite hladnom vodom i ledom. Dobro ocijedite pa narežite. Sitno nasjeckajte mladi luk i peršin.
- U zdjeli pomiješajte sitno nasjeckani luk i špinat, izmrvite sir u zdjelu , umutite jaja te dodajte sitno sjeckani peršin, jogurt i muškatni oraščić.
- Stavite jedan list na pamučnu krpu. Pokapajte uljem, žlicom stavite nadjev te zarolajte uz pomoć krpe. zatim ga smotajte u oblik puža te stavite u sredinu lima za pečenje, koji ste prethodno namazali uljem. Ponovite s preostalim listovima i nadjevom te ih uvijte na limu za pečenje.
- Pecite pitu na 180-190 stupnjeva 30 - 40 minuta ili dok ne poprimi ugodnu boju.
Savjet:
Po izboru, nakon što izvadite pitu iz pećnice, pokapajte je hladnom vodom te je prekrijte krpom.
Umjesto uljem listove možete premazati rastopljenim maslacem ili salom.
* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 500 g brašna
- 1 žlica octa
- 1 žličica soli
Za nadjev:
- 500 g špinata
- 2 svežnja mladog luka
- 1 stručak peršina
- 400 g kozjeg sira
- 2 jajeta
- 200 g jogurta
- 80 ml ulja
- 1 prstohvat muškatnog oraščića