Politika privatnosti

Društvo The Walt Disney Company steklo je određeno poslovanje društva 21st Century Fox, uključujući i pružanje usluga opisanih u nastavku. Ovaj pravilnik ažuriran je kako bi uključio i taj prijenos vlasništva.

Na snazi od 20 ožujka 2019

Politika privatnosti


UVOD

FOX NETWORKS GROUP BULGARIA EOOD („Društvo“ ili „mi“), s kojim se može stupiti u kontakt na adresi e-pošte fngprivacy_hr@fox.com želi vas obavijestiti o tome kako prikupljamo, koristimo i otkrivamo osobne podatke dobivene od vas i o vama, putem ove internetske stranice http://foxchannels.hr/ i („Usluge Društva“).

U donjoj tablici možete pronaći Sadržaj i kratki sažetak ove Politike privatnosti. Za daljnje pojedinosti vezane uz obradu podataka koju obavlja Društvo kliknite na poveznice u svakom odjeljku sažetka. 

Sadržaj:

 1. ŠTO I KOGA OVA POLITIKA PRIVATNOSTI OBUHVAĆA?
 2. KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJAMO O VAMA?
 3. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 4. IZ KOJEG RAZLOGA KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 5. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 6. TKO MOŽE IMATI PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
 7. PRENOSE LI SE VAŠI OSOBNI PODACI U INOZEMSTVO?
 8. KOJA SU VAŠA PRAVA S OBZIROM NA VAŠE OSOBNE PODATKE?
 9. ŠTO ĆE SE DOGODITI 25. SVIBNJA 2018.?
 10. AŽURIRANJA OVE POLITIKE PRIVATNOSTI
 11. KAKO VAS MOGU KONTAKTIRATI U VEZI S OBRADOM MOJIH OSOBNIH PODATAKA?

Sažetak:

 

Pitanje

Informacije

1.      

Što i koga ova Politika privatnosti obuhvaća?

Društvo je voditelj obrade osobnih podataka koje prikupljamo od vas i o vama putem Usluga Društva.

 

Ova Politika privatnosti odnosi se na sve korisnike, koji koriste Usluge Društva.

 

Za više informacija kliknite ovdje

2.      

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo o vama?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Društvo može prikupljati podatke od vas i o vama.

 

Konkretnije, Društvo prikuplja (1) podatke za kontakt, samo ako nas kontaktirate i (2) podatke o aktivnosti kada stupite u interakciju s Usluge Društva.

 

Međutim, ne prikupljamo osjetljive podatke koji se odnose na vas.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

 

3.     

Kako koristimo vaše osobne podatke?

Glavni razlog zašto prikupljamo podatke o vama jest pružiti vam Usluge Društva i omogućiti vam da vršite interakciju s takvim uslugama.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

4.     

Iz kojeg razloga koristimo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci uglavnom se prikupljaju kako bi vam se pružile Usluge Društva.

 

Vaši se osobni podaci također nužno prikupljaju kako bi se ispunila pravna obveza ili kako bi zaštitio legitiman interes Društva.

 

Nepružanje takvih podataka dovest će do nemogućnosti pružanja Usluga Društva.

 

Za više informacija kliknite ovdje

5.     

Kako obrađujemo vaše osobne podatke?

Sigurnost vaših podataka naš je prioritet. Za te je potrebe Društvo provelo prikladne administrativne, tehničke i fizičke mjere namijenjene za zaštitu vaših osobnih podataka od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjene.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

6.     

Tko može imati pristup vašim osobnim podacima?

 

Društvo bi moglo dijeliti vaše osobne podatke s (i) davateljima usluga, (ii) našim povezanim društvima i (iii) nacionalnim tijelima, kada to dopuštaju važeći zakoni.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

7.      

Prenose li se vaši osobni podaci u inozemstvo?

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti u druge zemlje unutar ili izvan Europskog ekonomskog prostora. U svakom slučaju, uvijek osiguravamo da su na snazi odgovarajuće i primjerene zaštitne mjere koje su u skladu s važećim zakonima kako bi se zaštitili vaši osobne podatci.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

8.     

Koja su vaša prava s obzirom na vaše osobne podatke?

Između ostalog, imate pravo pristupa, dopunjavanja, ažuriranja, izmjene i brisanja vaših osobnih podataka

 

Za više informacija kliknite ovdje.

9.     

Što će se dogoditi 25. svibnja 2018.?

Opća uredba EU-a o zaštiti podataka 2016/679 stupa na snagu 25. svibnja 2018., uvodeći između ostalog dodatna prava za pojedince.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

10.    

Ažuriranja ove Politike privatnosti

Također, Društvo može izmijeniti ili ažurirati ovu Politiku privatnosti kako bi bila u skladu s mjerodavnim pravom.

 

Pogledajte Datum stupanja na snagu pri vrhu ove Politike privatnosti da biste vidjeli kada je ova Politika privatnosti posljednji put revidirana.

11.     

Kako vas mogu kontaktirati u vezi s obradom mojih osobnih podataka?

Možete nas kontaktirati na sljedeću adresu e-pošte fngprivacy_hr@fox.com

 

 1. ŠTO I KOGA OVA POLITIKA PRIVATNOSTI OBUHVAĆA?

Društvo je voditelj obrade osobnih podataka (npr. informacije koje identificiraju određenu osobu, kao što je puno ime ili adresa e-pošte) koje prikupljamo od vas i o vama putem Usluga Društva, koje se obrađuju u skladu s uvjetima ove Politike privatnosti.

Ova Politika privatnosti i naša Politika o kolačićima odnosi se na sve korisnike, koji koriste Usluge Društva.

Kao što je navedeno u našim Uvjetima korištenja, Usluge Društva su za opću publiku, nisu usmjerene na djecu i svjesno ne prikupljaju osobne podatke od djece mlađe od 16 godina.

 1. KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJAMO O VAMA?

Društvo prikuplja sljedeće vrste podataka od vas i o vama:

 1. Podaci za kontakt To su informacije koje možete pružiti prilikom kontaktiranja Društvo putem sredstava opisanih na Usluge Društva, uključujući Odjeljak 11. ova Politika privatnosti, kako bi Društvo mogla odgovoriti na vaš upit. Podaci za kontakt mogu uključivati, na primjer, svoje ime, prezime, adresu e-pošte, poštansku adresu ili telefonski broj.
 2. Podaci o aktivnosti. Kada pristupate i vršite interakciju s Uslugama Društva, možemo prikupiti određene informacije o tim posjetima. Na primjer, kako bismo vam omogućili povezivanje s Uslugama Društva, naši poslužitelji primaju i evidentiraju podatke o vašem računalu, uređaju i pregledniku, uključujući po mogućnosti IP adresu, vrstu preglednika i ostale informacije o softveru ili hardveru. Ako pristupate Uslugama Društva s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke ili druge informacije o transakciji za taj uređaj. Ako pristupate Uslugama Društva s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke ili druge informacije o transakciji za taj uređaj. Također se mogu prikupljati kolačići i druge tehnologije praćenja (kao što su kolačići preglednika, pikseli, odašiljači i tehnologija Adobe Flash koja se obično naziva „Flash kolačići“). Ove se tehnologije mogu koristiti za prikupljanje i pohranu informacija o vašoj upotrebi Usluga Društva, kao što su stranice koje ste posjetili, videozapisi i drugi sadržaji koje ste pogledali, upite za pretraživanje koje ste pokrenuli i oglasi koje ste pogledali. Za više informacija pogledajte našu Politiku o kolačićima.
 3. Informacije iz Ostalih izvora. Možemo dopuniti informacije koje prikupljamo s informacijama iz drugih izvora, kao što su javno dostupne informacije o vašoj mrežnoj i izvanmrežnoj aktivnosti s društvenih medija i komercijalno dostupnih izvora.

Ne prikupljamo:

 • Osjetljive informacije: tražimo da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive osobne podatke (kao što su brojevi socijalnog osiguranja, informacije vezane uz rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjera ili druga uvjerenja, zdravlje, kriminalna pozadina ili članstvo u sindikatu) u sklopu ili putem Usluga Društva ili na drugi način.

Povezane usluge 

Naposljetku, Usluge Društva mogu biti povezane i s internetskim stranicama, uključujući stranice društvenih medija kojima upravljaju nepovezana društva, i mogu sadržavati oglase ili nuditi sadržaj, funkcionalnost, igre, biltene, natjecanja ili aplikacije koje su razvila i koje održavaju nepovezana društva. Društvo nije odgovorno za prakse o privatnosti nepovezanih društava i nakon što napustite Usluge Društva ili kliknete na oglas, trebate provjeriti primjenjive Politiku privatnosti druge usluge.

 1. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Koristimo osobne podatke koje prikupljamo od vas i o vama da bismo:

 1. Vam pružili Usluge i značajke Društva;
 2. Izmjerili, analizirali i poboljšali Usluge i značajke Društva;
 3. Poboljšali vaše iskustvo s Uslugama Društva na internetu i izvan interneta, nudeći sadržaj koji vam može biti relevantan i zanimljiv;
 4. Vam pružili korisničku podršku i odgovorili na upite;
 5. Zaštitili prava Društva i drugih. Na primjer, mogu postojati slučajevi kada Društvo može koristiti vaše osobne podatke, uključujući situacije u kojima Društvo vjeruje da je takva obrada neophodna kako bi se: (i) zaštitila, ostvarila ili branila zakonska prava, privatnost, sigurnost ili vlasništvo Društva, naših Povezanih društava ili njihovih zaposlenika, zastupnika, ugovaratelja, davatelja licence i dobavljača (uključujući provedbu naših ugovora i naših uvjeta korištenja); (ii) zaštitila sigurnost, privatnost i zaštićenost korisnika Usluga Društva ili članova javnosti; (iii) zaštitilo Društvo, kao i ostale uključene treće strane poput dobavljača Društva, od prijevara ili za potrebe upravljanja rizicima,
 6. Poštovali važeće zakone ili pravne procese i/ili odgovorili na zahtjeve javnih i državnih tijela;
 7. Izvršili korporativnu transakciju, poput predložene ili stvarne reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog pothvata, ustupanja, prijenosa ili drugog raspolaganja cjelokupnim ili bilo kojim dijelom poslovanja, imovine ili dionica Društva (uključujući u vezi s bilo kojim stečajnim ili sličnim postupkom). Na primjer, ako je Društvo uključeno u spajanje ili prijenos cijelog ili materijalnog dijela svojeg poslovanja, Društvo može otkriti i prenijeti vaše osobne podatke stranci ili stranama uključenim u transakciju kao dio te transakcije);

 Možemo upotrijebiti anonimizirane informacije ili informacije koje vas više ne identificiraju osobno, čak neizravno (npr. statistički podaci) u bilo koju svrhu ili ih dijeliti s trećim stranama.

 1. NA KOJOJ PRAVNOJ OSNOVI OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Obrada vaših osobnih podataka za potrebe:

 • Odjeljka 3. točaka a) do f) ove Politike privatnosti nužna je za pružanje traženih usluga i stoga je obvezna jer se u protivnom usluge ne bi mogle pružiti;
 • Odjeljka 3. točke g) ove Politike privatnosti traži se prema važećim zakonima i stoga je također obvezna; i
 • Odjeljka 3. točke h) ove Politike privatnosti obavlja se na temelju legitimnog interesa Društva i njegovih ugovornih strana za obavljanje takvih gospodarskih djelatnosti, koji je primjereno uravnoteženo s vašim interesom budući da se obrada podataka obavlja se u granicama koje su strogo neophodne za obavljanje takvih gospodarskih djelatnosti. Ova aktivnost obrade podataka nije obvezna i možete u bilo kojem trenutku uložiti prigovor kako je opisano u Odjeljku 11. ove Politike privatnosti.

 

 1. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaši osobni podaci obrađuju se elektroničkim putem i ručno te su zaštićeni odgovarajućim sigurnosnim mjerama, uzimajući u obzir najnovija dostignuća, troškove provedbe te prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i rizik različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za prava i slobode pojedinaca. Posebice, Društvo koristi prikladne administrativne, tehničke i fizičke mjere namijenjene za zaštitu osobnih podataka koje posjeduje od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjene.

 1. TKO MOŽE IMATI PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

Društvo može dijeliti vaše osobne podatke za potrebe Odjeljka 3. gore za sljedeće kategorije primatelja koji se nalaze unutar Europske unije ili izvan Europske unije u skladu i unutar granica odredbi Odjeljka 7. u nastavku:

 1. Treće strane davatelji usluga koje su zadužene za aktivnosti obrade i propisno imenovane kao izvršitelji obrade kada to zahtijevaju važeći zakoni, npr. davatelji usluga u oblaku, ostali subjekti grupe, davatelji usluga koji su nužni za ili podržavaju Uslugu Društva i time, kao primjer i bez ograničenja, društva koja pružaju IT usluge, stručnjaci, savjetnici i odvjetnici - društva koja proizlaze iz mogućih spajanja, razdvajanja ili drugih transformacija; i
 2. Povezana društva: Naša pripojena društva uključuju članove grupe The Walt Disney Family of Companies. Pojam The Walt Disney Family of Companies odnosi se na poduzeće Walt Disney Company i njegove podružnice i pripojena društva koje nude svoje proizvode i usluge pod različitim robnim nazivima. Ta su poduzeća uključena u različita poslovanja, uključujući zabavne parkove i putovanja, proizvodnju filmova i televiziju, izdavaštvo, potrošačke proizvode i interaktivne usluge. Robni nazivi Walt Disney Company uključuju između ostalog:
 • ABC Entertainment
  • ABC News
  • Adventures by Disney
  • Aulani, a Disney Resort & Spa
  • Babble
  • Bamtech Media
  • Bindass
  • Buena Vista Catalog Company (including Disney Movie Club)
  • Club Penguin
  • D23 | The Official Disney Fan Club
  • Disney Baby
  • Disney Channels & DisneyNOW
  • Disney Cruise Line
  • Disney Store
  • Disney Digital Network
  • Disney Family Movies
  • Disney Movie Rewards
  • Disney on Broadway
  • Disney On Ice and Disney Live!
  • Disney PhotoPass Service
  • Disney Rewards Visa Card
  • Disney Story Central
  • Disney Vacation Club
  • Disneyland Paris
  • Disneyland Resort
  • DisneyLife
  • El Capitan Theatre
  • ESPN
  • ESPN+
  • ESPN CricInfo
  • ESPN Deportes
  • FiveThirtyEight
  • Freeform
  • Genx Entertainment Limited
  • Hollywood Records
  • Hungama TV
  • Lucasfilm (Star Wars)
  • Marvel
  • Marvel Shop
  • Marvel Digital Comics
  • Muppets
  • Pixar Animation Studios
  • Radio Disney
  • Read Riordan
  • shopDisney
  • The Undefeated
  • 30 for 30 Podcasts
  • United Home Entertainment Private Limited
  • UTV Software Communication Limited
  • Walt Disney Pictures
  • Walt Disney Studios Home Entertainment
  • Walt Disney World Resort

Za dodatne informacije o povezanim društvima obratite se privacycontact@disney.com .

 1. Nadležna tijela kako bi poštovala važeće zakone.

 

 1. PRENOSE LI SE VAŠI OSOBNI PODACI U INOZEMSTVO?

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti u zemlje unutar i izvan Europskog ekonomskog prostora, posebice u SAD. Europska komisija priznaje da neke zemlje izvan EGP-a pružaju odgovarajuću razinu zaštite podataka prema standardima EGP-a. Cjelokupni popis tih zemalja dostupan je na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Za prijenose iz EGP-a u zemlje koje Europska komisija ne smatra prikladnim, uveli smo primjerene i odgovarajuće zaštitne mjere osmišljene radi zaštite vaših osobnih podataka i prijenosa vaših osobnih podataka u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, kao što su standardne ugovorne klauzule koje je donijela Europska komisija sukladno člancima 45. i 46. Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka 2016/679 („Uredba o privatnosti“).

Imate pravo zatražiti kopiju gore navedenih mjera i dodatne informacije o vašim osobnim podacima na način da kontaktirate Društvo na adresu navedenu u Odjeljku 11. ove Politike privatnosti.

 1. KOJA SU VAŠA PRAVA S OBZIROM NA VAŠE OSOBNE PODATKE?

U svakom trenutku imate pravo:

 1. Dobiti potvrdu o tome postoje li vaši osobni podaci ili ne i biti obaviješteni o njihovom sadržaju i izvoru, potvrditi njihovu točnost i zatražiti njihov ispravak, ažuriranje ili izmjenu;
 2. Zatražiti brisanje, anonimizaciju ili ograničenje obrade vaših osobnih podataka obrađenih kršenjem važećih zakona,
 3. uložiti prigovor na obradu, u svim slučajevima, vaših osobnih podataka iz legitimnih razloga.

Možete poslati vaš zahtjev na adresu navedenu u Odjeljku 11. u nastavku. U vašem zahtjevu navedite adresu e-pošte, ime, adresu i broj telefona te jasno navedite kojim informacijama želite pristupiti, promijeniti ih, ažurirati, ukloniti ili izbrisati. 

Imajte na umu da čak i nakon što otkažete svoj račun ili ako od nas zatražite da izbrišemo vaše osobne podatke, kopije nekih informacija s vašeg računa mogu ostati vidljive u nekim okolnostima ako ste, na primjer, podijelili informacije s društvenim medijima ili drugim uslugama ili, na primjer, kada je pohrana takvih kopija nužna kako bi se ispunila pravna obveza ili izvršila pravna obrana.  Zbog prirode tehnologije predmemoriranja, vaš račun možda neće biti odmah nedostupan drugima.  Također možemo pohraniti sigurnosne kopije informacija povezanih s vašim računom na našim poslužiteljima neko vrijeme nakon otkazivanja ili vašeg zahtjeva za brisanjem, kako bi se poštovao važeći zakon.

U svim vas gore navedenim slučajevima možemo kontaktirati i zatražiti dodatne informacije koje su neophodne za pravilno rješavanje vašeg zahtjeva. Također, dodatna prava navedena u Odjeljku 9. u nastavku bit će na snazi od 25. svibnja 2018.

 1. ŠTO ĆE SE DOGODITI 25. SVIBNJA 2018.?

Uredba o privatnosti stupa na snagu 25. svibnja 2018. i primjenjuju se sljedeće odredbe:

 1. Razdoblja pohrane koja se primjenjuju na vaše Osobne podatke

 

Vaše ćemo podatke pohraniti samo na razdoblje potrebno za ispunjavanje svrhe za koju su podaci prikupljeni kako je navedeno ovoj Politici privatnosti. U svakom slučaju, za obradu vaših osobnih podataka u niže navedene svrhe primjenjuju se sljedeća razdoblja zadržavanja:

 • Podaci prikupljeni u svrhe iz Odjeljka 3., točaka a) do g) ove Politike privatnosti pohranjuju se tijekom pružanja Usluge Društva, plus za vrijeme trajanja zastare prema važećim zakonima, nakon prestanka Usluge Društva;

 

Na kraju razdoblja zadržavanja vaši osobni podaci bit će otkazani, anonimizirani ili agregirani.

 

 1. Dodatna prava

Pored prava navedenih u Odjeljku 8. ove Politike privatnosti kada Uredba o privatnosti stupi na snagu, imat ćete pravo, u bilo kojem trenutku:

 1. Zatražiti da Društvo ograniči obradu vaših osobnih podataka ako:
 • Osporite točnost osobnih podataka dok nismo poduzeli dostatne korake za ispravak ili provjeru njihove točnosti;
 • Obrada je nezakonita, ali vi ne želite da brišemo vaše osobne podatke;
 • Više ne trebamo vaše osobne podatke za potrebe obrade, ali vi tražite osobne podatke radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ili
 • Prigovorili ste obradi na temelju legitimnih interesa čekajući na potvrdu ima li Društvo uvjerljive legitimne razloge za nastavak obrade.
 1. Uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka;
 2. Zatražiti brisanje vaših osobnih podataka bez nepotrebnog odgađanja;
 3. Primiti elektroničku kopiju vaših osobnih podataka ako želite prenijeti svoje osobne podatke koje ste pružili nama, sami sebi ili drugom davatelju („prenosivost podatka“) kada se osobni podaci obrađuju automatskim sredstvima i obrada je (i) temeljena na vašoj privoli ili (ii) potrebna za pružanje usluge društva;
 4. podnijeti pritužbu relevantnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

 

 1. AŽURIRANJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Društvo može mijenjati ili ažurirati ovu Politiku privatnosti iz bilo kojeg razloga (uključujući, ali ne ograničavajući se na promjene u važećem zakonu i tumačenjima, odlukama, mišljenjima i nalozima koji se odnose na takav važeći zakon.

Pogledajte Datum stupanja na snagu pri vrhu ove Politike privatnosti da biste vidjeli kada je posljednji put revidirana. Bit ćete unaprijed obaviješteni o svakoj promjeni ove Politike privatnosti objavom revidirane Politike privatnosti u sklopu Usluga Društva. Ako izvršimo materijalne promjene ove Politike privatnosti koja mijenjaju prirodu obrade ili proširuju naša prava na korištenje osobnih podataka koje smo već prikupili od vas, obavijestit ćemo vas i pružiti vam izbor oko naše buduće uporabe tih osobnih podataka, kako to može zahtijevati važeći zakon.

 1. KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja o ovoj politici privatnosti, kontaktirajte nas na sljedeću adresu e-pošte fngprivacy_hr@fox.com