1. Očistite luk, celer i mrkve, zatim ih narežite na kockice.
  2. Ciklu ogulite i narežite na kockice. Kupus narežite na trakice.
  3. U loncu zagrijte maslinovo ulje. Pržite luk, mrkve, celer i češnjak otprilike 1-2 minute.
  4. Dodajte kim, list lovora i sjeckanu rajčicu. Ulijte 1.5 l vode. Ubacite ciklu i kupus, začinite sa soli. Dodajte krumpir, koji ste prethodno ogulili i narezali na kockice. Začinite sa soli i poklopite lonac. Kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.
  5. U zdjeli, pomiješajte kiselo vrhnje, hren, soli prema okusu i sitno sjeckan vlasac i kopar.
  6. Juhu poslužite vruću, ukrasite sa začinjenim vrhnjem.

Sastojci

  • 600 g cikle
  • 200 g bijelog kupusa
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 štapića celera
  • 2 mrkve
  • 1 konzerva sjeckane rajčice (400 g)
  • 1 krumpir
  • 1 žličica kima
  • 1 lovorov list
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • soli prema ukusu
  • Za ukrašavanje:
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica hrena, u staklenci
  • 1/2 vezice kopra
  • 1/2 vezice vlasca
  • soli prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve