Povrtni Borscht
Recept iz: Lora i Stoyan
- Očistite luk, celer i mrkve, zatim ih narežite na kockice.
- Ciklu ogulite i narežite na kockice. Kupus narežite na trakice.
- U loncu zagrijte maslinovo ulje. Pržite luk, mrkve, celer i češnjak otprilike 1-2 minute.
- Dodajte kim, list lovora i sjeckanu rajčicu. Ulijte 1.5 l vode. Ubacite ciklu i kupus, začinite sa soli. Dodajte krumpir, koji ste prethodno ogulili i narezali na kockice. Začinite sa soli i poklopite lonac. Kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.
- U zdjeli, pomiješajte kiselo vrhnje, hren, soli prema okusu i sitno sjeckan vlasac i kopar.
- Juhu poslužite vruću, ukrasite sa začinjenim vrhnjem.
Sastojci
- 600 g cikle
- 200 g bijelog kupusa
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 štapića celera
- 2 mrkve
- 1 konzerva sjeckane rajčice (400 g)
- 1 krumpir
- 1 žličica kima
- 1 lovorov list
- 4 žlice maslinovog ulja
- soli prema ukusu
- Za ukrašavanje:
- 200 g kiselog vrhnja
- 1 žlica hrena, u staklenci
- 1/2 vezice kopra
- 1/2 vezice vlasca
- soli prema ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli