Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 1 limenka bijelog graha (400 g)
  • 1 limenka crvenog graha (400 g)
  • 1/2 svežnjića mladog luka
  • 1 mladi češnjak
  • 1/4 stručka peršina
  • 1 zelena paprika
  • 2-3 žlice brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica kima
  • soli i papra po ukusu
  • maslinovo ulje za prženje
  • 200 g rajčica
  • 2 mlada luka
  • 1/4 stručka peršina
  • 4 grančice bosiljka
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica senfa Dijon
  • 50 ml bijelog vinskog octa
  • 100 ml maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • 200 g miješanog lisnatog povrća

Priprema

  • 1. Dobro ocijedite grah. Zgnječite ga ili usitnite u blenderu.
  • 2. U grah dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, peršin i paprike.
  • 3. U smjesu razbijte jaje, začinite je kimom, soli i paprom te dodajte brašno. Sve promiješajte.
  • 4. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u brašno, pokapajte maslinovim uljem i pržite u fritezi na vrući zrak ili tavi s malo ulja, dok ne porumene.
  • 5. Rajčice narežite na kockice. Dodajte im sitno nasjeckan luk, peršin i bosiljak.
  • 6. Napravite preljev od senfa, meda, octa i maslinovog ulja. Posolite ga.
  • 7. Preljevom zasebno začinite lisnato povrće i rajčice.
  • 8. Salatu poslužite s popečcima i salsom od rajčice.

Povezani recepti

Vidi sve