Pileća juha s gljivama i porilukom
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 2 cijela pileća bataka
- 1 glavica luka
- 1 lovorov list
- 2 poriluka
- 1 stabljika celera
- 250 g većih gljiva
- 30 g maslaca
- 1 žlica brašna
- soli i crnog papra po ukusu
- 150 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
- 1. Stavite pileće batake u lonac. Dodajte na četiri razrezanu glavicu luka i lovorov list. Zalijte s 2 litre vode. Kuhajte batake na slaboj vatri, poklopljene, dok meso ne bude gotovo – oko 1 sat. Povremeno uklanjajte pjenu s površine vode.
- 2. Procijedite temeljac. Očistite batake od kože i otkoštajte ih. Narežite piletinu na kockice.
- 3. Očistite poriluk i narežite ga na tanke kolute. Gljive očistite četkom te ih narežite na kockice. I celer isto narežite na kockice. U loncu sotirajte poriluk i celer na maslacu. Kad omekšaju, dodajte gljive da se zaprže. Dodajte brašno i nalijte temeljac. Za desetak minuta dodajte piletinu te začinite solju i crnim paprom. Dodajte vrhnje i promiješajte.
- 4. Poslužite pileću juhu s gljivama i porilukom posipanu sitno nasjeckanim peršinom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)