Torta od sira i pekmeza od borovnica

Lora Naydenova  dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara. 

Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito  te u lancu restorana Fancy.

Sastojci

  • 350 g krem sira
  • 180 g Ricotta sira
  • 180 g šećera
  • 6 jaja
  • 180 g maslaca na sobnoj temperaturi (+ još za podmazivanje)
  • 1 naranča
  • 1 tegla pekmeza od borovnica (220 g)
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 120 ml mlijeka
  • šećera u prahu za posipanje

Priprema

  • Naribajte koricu naranče u veliku zdjelu, dodajte 4 žlice soka od naranče, Ricottu i kremasti sir, pola šećera, 3 jajeta i oprezno promiješajte.  
  • Istucite maslac s preostalim šećerom te dodajte tri jajeta uz stalno miješanje. Ulijte mlijeko, prašak za pecivo i opet istucite sve dok smjesa ne postane gusto tijesto za tortu.
  • Obložite dno 26-cm kalupa za tortu papirom za pečenje. Premjestite tijesto za tortu u tavu. Stavite borovnice i kremu te vilicom napravite uzorak.
  • Prethodno zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. pecite oko 25 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva te pecite još 45 minuta. Posipajte ohlađeni kolač šećerom u prahu, narežite i poslužite.
  • Kako kolač ne bi pucao, pustite ga da se ohladi u pećnici.
  • Pecite u pećnici na vrući zrak.

Povezani recepti

Vidi sve