Opis
8 porcija, 1 sat i 30 minuta
Način pripreme:
Naribajte koricu naranče u veliku zdjelu, dodajte 4 žlice soka od naranče, Ricottu i kremasti sir, pola šećera, 3 jajeta i oprezno promiješajte.
- istucite maslac s preostalim šećerom te dodajte tri jajeta uz stalno miješanje. Ulijte mlijeko, prašak za pecivo i opet istucite sve dok smjesa ne postane gusto tijesto za tortu.
- Obložite dno 26-cm kalupa za tortu papirom za pečenje. Premjestite tijesto za tortu u tavu. Stavite borovnice i kremu te vilicom napravite uzorak.
- Prethodno zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. pecite oko 25 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva te pecite još 45 minuta. Posipajte ohlađeni kolač šećerom u prahu, narežite i poslužite.
Savjet:
Kako kolač ne bi pucao, pustite ga da se ohladi u pećnici.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Sastojci
- 350 g krem sira
- 180 g Ricotta sira
180 g šećera
6 jaja
180 g maslaca na sobnoj temperaturi (+ još za podmazivanje)
1 naranča
1 tegla pekmeza od borovnica (220 g) - 200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
120 ml mlijeka - šećera u prahu za posipanje