Torta od sira i pekmeza od borovnica
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora Naydenova dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara.
Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito te u lancu restorana Fancy.
Sastojci
- 350 g krem sira
- 180 g Ricotta sira
- 180 g šećera
- 6 jaja
- 180 g maslaca na sobnoj temperaturi (+ još za podmazivanje)
- 1 naranča
- 1 tegla pekmeza od borovnica (220 g)
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 120 ml mlijeka
- šećera u prahu za posipanje
Priprema
- Naribajte koricu naranče u veliku zdjelu, dodajte 4 žlice soka od naranče, Ricottu i kremasti sir, pola šećera, 3 jajeta i oprezno promiješajte.
- Istucite maslac s preostalim šećerom te dodajte tri jajeta uz stalno miješanje. Ulijte mlijeko, prašak za pecivo i opet istucite sve dok smjesa ne postane gusto tijesto za tortu.
- Obložite dno 26-cm kalupa za tortu papirom za pečenje. Premjestite tijesto za tortu u tavu. Stavite borovnice i kremu te vilicom napravite uzorak.
- Prethodno zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. pecite oko 25 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva te pecite još 45 minuta. Posipajte ohlađeni kolač šećerom u prahu, narežite i poslužite.
- Kako kolač ne bi pucao, pustite ga da se ohladi u pećnici.
- Pecite u pećnici na vrući zrak.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Rajska čokoladna torta
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta s datuljama i puslicama
Recepti Kirsten Tibballs
Torta s kruškom, čokoladom i pekanom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta s narančom
Recepti Michela Tuscan
Torta od naranče, badema i palente s panforte sirupom
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Kirsten Tibballs
Cheesecake bez pečenja
Recepti Silvia Colloca
Torta caprese
Recepti Nadiya Hussain
Rupičasta torta od kave i naranče