Torta od sira i pekmeza od borovnica

Torta od sira i pekmeza od borovnica

Opis

8 porcija, 1 sat i 30 minuta

 Način pripreme:

Naribajte koricu naranče u veliku zdjelu, dodajte 4 žlice soka od naranče, Ricottu i kremasti sir, pola šećera, 3 jajeta i oprezno promiješajte.  

  1. istucite maslac s preostalim šećerom te dodajte tri jajeta uz stalno miješanje. Ulijte mlijeko, prašak za pecivo i opet istucite sve dok smjesa ne postane gusto tijesto za tortu.
  2. Obložite dno 26-cm kalupa za tortu papirom za pečenje. Premjestite tijesto za tortu u tavu. Stavite borovnice i kremu te vilicom napravite uzorak.
  3. Prethodno zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. pecite oko 25 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva te pecite još 45 minuta. Posipajte ohlađeni kolač šećerom u prahu, narežite i poslužite.

 

Savjet:

Kako kolač ne bi pucao, pustite ga da se ohladi u pećnici.

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • 350 g krem sira
  • 180 g Ricotta sira
    180 g šećera
    6 jaja
    180 g maslaca na sobnoj temperaturi (+ još za podmazivanje)
    1 naranča
    1 tegla pekmeza od borovnica (220 g)

  • 200 g brašna
    1 žličica praška za pecivo
    120 ml mlijeka
  • šećera u prahu za posipanje

Povezani recepti