Krema od čokolade i amarena trešnjama
Recept iz: Lora i Stoyan
Način pripreme:
- Zagrijte 500 ml mlijeka sa cimetom, šećerom i vanilin šećerom. Miješajte preostalo mlijeko sa žutanjcima i kukuruznim škrobom.
- Polako ulijevajte vruće mlijeko u smjesu žutanjaka te miješajte. Premjestite u lonac i kuhajte na slaboj vatri dok se smjesa ne zgusne uz neprestano miješanje.
- Maknite s vatre i ulijte u čokoladu. Odbacite cimet i miješajte dok se ne poveže.
- Premjestite remu u zdjelu, prekrijte ljepljivom folijom kako se ne bi napravila kora i ostavite sa strane da se hladi.
- Dobro istucite vrhnje. Uklonite foliju i promiješajte čokoladnu kremu. Dodajte nasjeckane trešnje i pomiješajte. Dodajte tučeno vrhnje i opet lagano pomiješajte spatulom.
- Razdijelite kremu u čaše i ostavite sa strane da se hladi. Ukrasite tučenim vrhnjem i amarena trešnjama.
Sastojci
- 600 ml mlijeka
- 6 žlica šećera
- 10 g Bourbon vanilin šećera
- 1 štapić cimeta
- 3 žumanjka
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 200 g čokolade s većim postotkom kakao maslaca
- 250 g tučenog vrhnja + dodatno za ukrašavanje
- 100 g Amarena trešanja + dodatno za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom