Krema od čokolade i amarena trešnjama

Način pripreme:

  1. Zagrijte 500 ml mlijeka sa cimetom, šećerom i vanilin šećerom. Miješajte preostalo mlijeko sa žutanjcima i kukuruznim škrobom.
  2. Polako ulijevajte vruće mlijeko u smjesu žutanjaka te miješajte. Premjestite u lonac i kuhajte na slaboj vatri dok se smjesa ne zgusne uz neprestano miješanje.
  3. Maknite s vatre i ulijte u čokoladu. Odbacite cimet i miješajte dok se ne poveže.
  4. Premjestite remu u zdjelu, prekrijte ljepljivom folijom kako se ne bi napravila kora i ostavite sa strane da se hladi.
  5. Dobro istucite vrhnje. Uklonite foliju i promiješajte čokoladnu kremu. Dodajte nasjeckane trešnje i pomiješajte. Dodajte tučeno vrhnje i opet lagano pomiješajte spatulom.
  6. Razdijelite kremu u čaše i ostavite sa strane da se hladi. Ukrasite tučenim vrhnjem i amarena trešnjama.

Sastojci

  • 600 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 10 g Bourbon vanilin šećera
  • 1 štapić cimeta
  • 3 žumanjka
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 200 g čokolade s većim postotkom kakao maslaca
  • 250 g tučenog vrhnja + dodatno za ukrašavanje
  • 100 g Amarena trešanja + dodatno za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve