Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 11:35 | Petak 3 Prosinac u 16:35

Opis

  1. U 50 ml mlake vode otopite kvasac, zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna. Ostavite da nabubri.
  2. Brašno i sol pomiješajte. Napravite udubinu u sredini i u nju ulijte nabubren kvasac.
  3. Dodajte 1 jaje i jogurt. Sve sastojke sjedinite u meko i elastično tijesto. Ostavite da se diže. Zatim, tijesto podijelite na tri dijela i ponovo ostavite da se diže.
  4. Preostala jaja umutite. U umućena jaja izmrvite sir i pomiješajte. Maslac otopite i pomiješajte s uljem.
  5. Svaki dio tijesta razvaljajte u tanku koru. Namažite smjesom od maslaca i pospite sa sirom. Kore složite jednu na drugu i zarolajte. Narežite na 16 dijelova.
  6. Poslažite ih na lim za pečenje i ostavite da se dižu.
  7. Premažite ih žutanjkom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 400 g kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 25 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1– 2 žličice soli
  • 200 g jogurta
  • 120 g maslaca
  • 100 ml ulja
  • 1 žutanjak za premazivanje

Povezani recepti