Opis
- U 50 ml mlake vode otopite kvasac, zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna. Ostavite da nabubri.
- Brašno i sol pomiješajte. Napravite udubinu u sredini i u nju ulijte nabubren kvasac.
- Dodajte 1 jaje i jogurt. Sve sastojke sjedinite u meko i elastično tijesto. Ostavite da se diže. Zatim, tijesto podijelite na tri dijela i ponovo ostavite da se diže.
- Preostala jaja umutite. U umućena jaja izmrvite sir i pomiješajte. Maslac otopite i pomiješajte s uljem.
- Svaki dio tijesta razvaljajte u tanku koru. Namažite smjesom od maslaca i pospite sa sirom. Kore složite jednu na drugu i zarolajte. Narežite na 16 dijelova.
- Poslažite ih na lim za pečenje i ostavite da se dižu.
- Premažite ih žutanjkom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Sastojci
- 500 g brašna
- 400 g kravljeg sira
- 3 jaja
- 25 g svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 1– 2 žličice soli
- 200 g jogurta
- 120 g maslaca
- 100 ml ulja
- 1 žutanjak za premazivanje